Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Babyconsulenten Nederland

ZP® - Magazine

, 15 November 2016 10:53Laatste update op: 8 August 2019 13:00

Babyconsulenten zijn gespecialiseerde verpleegkundigen die werken vanuit hun eigen praktijk. Zij delen eenzelfde visie en werkwijze en hebben zij zich verenigd in een beroepsvereniging: de Vereniging van Verpleegkundig Babyconsulenten Nederland.

Daardoor mogen zij het keurmerk met de titel DeBabyconsulent® dragen. DeBabyconsulent® biedt zorg en begeleiding die persoonlijk en individueel is en aansluit op de wensen van de baby en zijn of haar ouders.

DeBabyconsulent® helpt ouders met baby’s (tot 18 maanden) wanneer zij een probleem ervaren en de adviezen van huisarts of consultatiebureau/andere zorgverleners onvoldoende helpen. Dit kunnen uiteenlopende vragen zijn: over slapen, voeden, huilen, lichaamstaal. Maar ook na een (langdurige) ziekenhuisopname, vroeggeboorte, wanneer het moeilijk is om thuis een fijn ritme met elkaar te vinden. Want zorgen hebben om een baby heeft impact op het hele gezin.

De babyconsulent komt -bij voorkeur- bij het gezin thuis, kijkt van dichtbij mee en geeft voorlichting en advies. Daarnaast krijgen ouders vaak nog een praktische interventie zoals babymassage, het gebruik van een draagdoek of inbakeren. Na dit huisbezoek krijgen ouders de adviezen in de vorm van een plan opgestuurd om de situatie te verbeteren en houden zij contact voor vragen.

Babyconsulenten hebben naast hun beroepsopleiding tot verpleegkundige ook aanvullende opleidingen gevolgd op het gebied van ouder en kindzorg. Ze hebben tevens ruime en recente ervaring in het begeleiden van ouders met baby’s. Daarnaast zijn ze verplicht zich jaarlijks bij te scholen en nauw contact te onderhouden met collega’s om te leren van elkaars kennis en ervaringen. Zo weet je als ouder dat je met het inschakelen van een babyconsulent verzekerd bent van een deskundig en betrokken professional.

Op de website van Babyconsulenten Nederland vind je een babyconsulent bij jou in de buurt. Op de persoonlijke websites staan ook de kosten van een consult. Het is raadzaam om bij je zorgverzekeraar na te gaan of deze zorg wordt vergoed.

Contactgegevens:

Website: www.babyconsulentennederland.nl

Advies van babyconsulent nodig?

Ben je op zoek naar een babyconsulent die jou en jouw baby kan helpen? Ga dan naar het overzicht van alle babyconsulenten.

Babyconsulent worden?

Ben je gespecialiseerd verpleegkundige en heb je interesse voor de opleiding tot babyconsulent? Of heb je een andere vraag? Stuur een e-mail naar bestuur@babyconsulentennederland.nl Je krijgt binnen twee werkdagen reactie.

  • Magazine

  • Mijn week

  • Zoeken

  • Dashboard