img

img
In samenwerking met: Huggies

Waarop moet ik letten bij het aanschaffen van luiers?

Heb jij een kleine nachtbraker thuis die 's nachts de koning is van de ongelukjes? Of is jouw kleintje juist een heerlijke uitslaper die na de laatste fles besluit om door te slapen, waardoor jij 's ochtends de boot hebt gemist met verschonen? Lees hieronder dan verder voor handige tips & tricks!

Tip 1: Kies de juiste maat

Een pasgeboren baby weegt doorgaans tussen de 2 en 5 kg en draagt meestal luiers in maat 1. In die beginfase drinken baby's alleen melk, waardoor de ontlasting vloeibaarder is dan die van oudere baby's die ook al vast voedsel eten. Luiers in maat 1 en 2 zijn hierop aangepast. Het absorberend vermogen van 'newborn luiers' is groter en de speciale toplaag is zachter om het tere huidje van jouw pasgeboren baby te beschermen.

Naarmate kindjes gaan groeien, groeit ieder kindje op z'n eigen tempo. Veel ongelukjes kunnen voorkomen worden door tijdig over te stappen op een volgende maat luiers. Hoe weet je wanneer je baby toe is aan een volgende maat? Controleer regelmatig onderstaande maattabel en kies de juiste maat hier!

enter image description here

Tip 2: Zorg voor genoeg luiers in huis

Hoeveel luiers heb ik nodig in het begin? Ga er vanuit dat je per dag (vooral in het begin!) circa 8 tot 10 keer moet verschonen. Dat is ook logisch als je bedenkt dat jouw kleintje iedere 3 uur te eten krijgt. Als je dan berekent hoeveel luiers je nodig hebt in de eerste week na je bevalling, reken dan op circa 10 luiers x 7 dagen = 70 luiers per week! Bespaar geld en kijk eens op Bol.com voor maandboxen. Door groot in te kopen, bespaar je al gauw rond de 30%! En laten we eerlijk zijn… dat is mooi meegenomen, want deze periode in je leven is al duur genoeg!

Tip 3: Luiers met vochtindicator

Kies voor luiers met een vochtindicator. Een luier met vochtindicator (een streepje dat verkleurt als hij nat wordt) kan heel handig zijn. Bij kleine baby'tjes kun je namelijk nog niet goed voelen of er in de luier geplast is, dus door naar de vochtindicator te kijken weet je hoelaat het is!

Tip 4: Gebruik een matrasbeschermer ter bescherming van het bed én jouw bedrust

Een nat matras vindt niemand lekker 's nachts. Veel baby's worden 's nachts wakker van de ongelukjes en als gevolg daarvan kan jij ook je bed uit. Het kan helpen om voor het slapengaan een matrasbeschermer te plaatsen in het bed. Mocht er een ongelukje gebeuren, dan wordt alleen het hoeslaken nat en blijft het matras droog. Matrasbeschermers zijn gemaakt van zacht, dun en geruisloos materiaal. Bovendien voelt een beschermer aan als katoen - dat slaapt wel zo lekker.

Veel mama's zijn enthousiast over de matrasbeschermers van Huggies. Huggies bedmats van DryNites zijn matrasbeschermers met een hoog absorptievermogen. De moeite waard om een keer te proberen!

Kortom, de keuze voor de juiste luier is heel belangrijk, want het is iets wat je kindje dag en nacht draagt, dus is het van belang dat de luier heel zacht is, niet irriteert, de huid laat ademen en natuurlijk goed absorbeert. Houd bovenstaande tips in je achterhoofd en ga op je gevoel af. Jouw gevoel liegt nooit!

Dit artikel is geschreven door Sophie, Brand Manager, bij Huggies.

Bewaren:
Laat van je horen! Was dit waardevol voor jou?

Dagelijks handige info over jouw zwangerschap? Volg ons!