1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Het haar van je baby knippen of scheren, wel of geen goed idee?

  Gepubliceerd op: 2-10-2021Bewerkt op: 11-27-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 2-10-2021Bewerkt op: 11-27-2023
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  De haartjes van je baby zijn misschien nog niet heel spectaculair. Niet gek dan ook dat je als ouder graag in de nabije toekomst een iets vollere bos zou willen zien. Er wordt gezegd dat door de haren van je baby te knippen of scheren, het haar daarna voller en meer terug zal groeien. Maar is dat wel zo? En kan je dan beter zelf het haar van je baby knippen of het laten doen door een kapper?

  Haartjes baby knippen voor een vollere bos: fabel of feit?

  Ouders die graag een volle bos haar zien bij hun baby, kunnen beter niet de haren van hun baby knippen en scheren. Dat er hierna dikkere en vollere haren voor terug zouden komen, is helaas een fabel. Het maakt niet uit of je baby nu dunne, dikke, krullende of stijlen haren heeft: je kunt het beter gewoon niet scheren als je op een beter resultaat hoopt.

  Je mag het natuurlijk wel knippen of scheren, maar je hoeft dan niet te verwachten dat het mooier terugkomt. Wel komt het stomper terug, omdat je het haar al hebt geknipt of geschoren. Met het scheren laat je tevens de haarwortel intact, waardoor je niet de eigenschappen en de vorm van het haar verandert. Hoe dik en vol het haar van je wordt is al genetisch bepaald, dus je hebt er geen invloed op.

  Veranderend haar bij je baby

  Naarmate je baby ouder wordt, zal zijn haar vanzelf voller worden en misschien ook van kleur veranderen. Wanneer dat precies gebeurt, verschilt per baby. Ook dit alles is genetisch bepaald. Bij de meeste baby’s veranderen de haast onzichtbare haartjes van de geboorte na 3 tot 7 maanden in iets dikkere haartjes, en wanneer een kindje twee jaar is zijn de meeste geboortehaartjes vervangen door dikkere haren.

  Zelf haren knippen of naar de kapper?

  Als je toch de haren van je baby wilt knippen of scheren, dan is er geen voorgeschreven beste moment om dat te doen. Je zal vanzelf merken wanneer jij graag het haar van je baby wat geknipt wilt zien, of wanneer het haar van je baby voor zijn ogen gaat zitten. De meeste baby’s krijgen hun ‘’echte’’ haar tussen de 9 en 12 maanden, daarvoor heeft je baby nog zijn babyhaartjes en is knippen zelden nodig.

  Vanaf welke leeftijd mag je gaatjes laten schieten bij je baby?

  • Vanaf de geboorte
  • Vanaf 3 maanden
  • Dat verschilt per juwelier

  Je kunt prima zelf de haren knippen van je baby. Dat zal niet veel voorstellen voor de eerste keer: enkel wat puntjes wegknippen of het bijknippen van de pony zal genoeg zijn. Doe dit met een scherpe schaar, en zorg net zoals bij de kapper voor een handdoek of schort over de schouders van de kleine. Het is aan te raden dit samen met je partner te doen, zodat de een het hoofd kan vasthouden terwijl de ander het haar knipt. Stribbelt je baby erg tegen? Probeer het dan te doen in bad, waar je baby vaak relaxter is, of wanneer je baby slaapt.

  Doe je het liever niet zelf? Dan kan je natuurlijk naar de kinderkapper. Hier kan je kindje een echt kapsel krijgen, en de kinderkapper heeft ook veel leuke afleiding voor je kindje in de kappersstoel. Ook is een voordeel van kappers dat ze precies weten hoe ze met beweeglijke kindjes om moeten gaan.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard