1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Hoe vriendschappen na de zwangerschap veranderen

  Gepubliceerd op: 12-9-2022Bewerkt op: 12-9-2022
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 12-9-2022Bewerkt op: 12-9-2022
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Je merkt pas hoe sterk vriendschappen zijn (of waren) zodra je kinderen krijgt. Hoe graag je ook je hechte vriendengroep wil behouden, sommige vriendschappen zullen het niet overleven zodra er iemand kinderen krijgt. Je focus wordt immers heel anders, en ook jij kan veranderen als persoon. De vriendschappen die wel overblijven, zullen hoogstwaarschijnlijk ook niet meer hetzelfde blijven.

  Dit is hoe vriendschappen na de bevalling veranderen.

  Vriendschappen als je kinderen hebt

  1. De keukentafel in plaats van de kroeg Een avondje naar de kroeg met je vriendinnen blijkt met kinderen vaak te slopend en te tijdsrovend. En duur ook soms, als je ook nog oppas moet regelen. Drankjes worden dus waarschijnlijk liever gedaan aan de keukentafel, en dan liever niet later dan tot een uurtje of tien, want morgen staan de kleintjes weer om een uur of zes naast je bed.

  2. Gesprekken zijn nooit meer hetzelfde

  Hoe vastberaden je het jezelf dan ook voorneemt over iets anders te praten dan je kids, het is eigenlijk onvermijdelijk dat de kinderen ter sprake komen tijdens quality time met je vriendinnen. Maar dat is eigenlijk ook logisch: je wilt gewoon even je hart luchten over de vermoeidheid, ruziënde broertjes en zusjes of die keer dat je kleine de muur onder verfde. En jullie wisselen maar al te graag tips uit over hoe jullie in godsnaam de ballen hooghouden in het huishouden.

  3. Kids erbij Als ouder denk je vaak vanuit wat het meest praktisch is. En het moeten wegbrengen van je kind iedere keer als je je vriendinnen even wilt zien, is niet bepaald praktisch. Resultaat: dubbele playdates met de kinderen erbij. Of gezellig bij elkaar thuis op een zaterdag- of zondagmiddag.

  4. Nieuwe vriendschappen Dankzij je kinderen is de kans ook groot dat je een hoop nieuwe vriendschappen sluit. De vriendschappen die je mogelijk verliest, worden dus waarschijnlijk ook weer genoeg gecompenseerd met nieuwe mom-friends.

  5. Geen schaamte Zit er een van jullie met snotvlekken op je kleding bij, met een rottende mandarijn in je tas of met lekkende borsten? Grote kans dat het gevoel van schaamte ver te zoeken is, dat heeft nu met kinderen een heel andere betekenis gekregen.

  6. Je kunt soms dagen wachten op een antwoord Wees niet beledigd als je vriendin met kinderen een aantal dagen achter elkaar niet reageert op je appjes. Heeft er alles mee te maken dat ze ter geen tijd voor heeft, haar mom brain ervoor zorgt dat ze het simpelweg vergeet, of dat haar peuter haar berichten opende en verwijderde voordat ze het kon lezen.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard