1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Filipijnse baby vernoemd naar coronavirus

  Gepubliceerd op: 3-27-2020Bewerkt op: 5-8-2020
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 3-27-2020Bewerkt op: 5-8-2020
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Een naam voor je baby bedenken kan een flinke uitdaging zijn. Sommige ouders willen een unieke naam voor hun baby en dan is het soms even zoeken. Het is deze Filipijnse ouders in ieder geval gelukt, zij hebben hun pasgeboren baby naar het coronavirus vernoemd. Ja, je leest het goed. Maar wat is dan de naam van de kleine spruit?

  Geboorte tijdens coronavirus

  Het is een spannende tijd voor toekomstige ouders tijdens de coronacrisis. Het coronavirus heeft voor zover bekend geen invloed op de zwangerschap, maar zorgt er wel voor dat er maatregelen worden genomen omtrent de bevalling en kraamperiode. Zo mag er maar één persoon aanwezig zijn tijdens de bevalling en wordt kraambezoek tijdens het coronavirus afgeraden. Je zou denken dat ouders niet meer herinnerd willen worden aan het coronavirus, maar in de Filipijnen denken ze daar anders over.

  Je baby vernoemen naar een tornado, virus of feestdagen?

  In de Filipijnen kijken ze hier eigenlijk helemaal niet van op. Zo werd in 2014 een baby vernoemd naar een tornado en is het ook erg normaal om je kind naar een feestdag, geboortemaand of land te vernoemen. Origineel is het wel, maar of het kind er later ook zo blij mee is valt te betwijfelen.

  Baby vernoemd naar coronavirus: dit is zijn naam

  Er is dus een baby vernoemd naar het coronavirus, maar hoe heet hij dan? De namen ‘Co’ en ‘Ron’ lijken nog enigszins begrijpelijk, maar als je de bovenstaande alinea hebt gelezen weet je dat de kans klein is dat dit de naam is. Maar wat dan wel? Hier komt ‘ie: de Filipijnse baby zal door het leven gaan als Covid Bryant. Precies, als in COVID-19. Zijn ouders hebben in ieder geval een blijvende herinnering aan het coronavirus, de meningen hierover zijn op social media verdeeld. Waar de één de humor ervan inziet en de grap maakt: ‘Dit wordt nog leuk op zijn 19e verjaardag’ en 'Ik kan niet wachten totdat Covid Bryant en Covid Rose elkaar ontmoeten', vinden anderen het ronduit pijnlijk en een niet doordachte keuze van Covid’s ouders.

  tweet over baby covid tweet over baby covid bryant en covid rose

  Facebook reactie op de naam Covid

  De naam Covid wordt al vaker gebruikt, op Twitter werd bekend gemaakt dat er een meisje de naam 'Covid Rose' heeft gekregen. Dit zal niet de laatste keer zijn dat een baby naar het coronavirus wordt vernoemd. Op social media wordt al gespeculeerd over de volgende vernoeming: ‘Quentin Quarantino?’

  Tweet over volgende vernoeming naar corona

  Wat vinden jullie van de vernoeming naar het coronavirus?

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard