1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Waarom is ergonomisch dragen van je kindje een logische keuze?

  Gepubliceerd op: 9-19-2018Bewerkt op: 6-11-2024
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 9-19-2018Bewerkt op: 6-11-2024
  Geschreven door: ZP® - Magazine(Medisch) gereviewd door: Vereniging Draagdoekconsulenten
  Eeuwenlang worden baby's en kindjes gedragen, over heel de wereld. Toch is het een tijdje minder deel geweest van het straatbeeld. Gek eigenlijk, het is namelijk superfijn en praktisch om je kindje te dragen.

  Ergonomisch

  Gelukkig gaan steeds meer ouders hun kindje weer dragen en wordt het steeds makkelijker om de juiste informatie in te winnen. In dit artikel vertellen we waarom het ergonomisch dragen van je kindje een hele logische keuze is!

  Wanneer je baby'tje geboren wordt, is hij of zij nog enorm afhankelijk van jou. Niet erg gek, biologisch gezien. Je kindje wil dan ook het liefst bij je zijn. Jij kan ze namelijk helpen om hun temperatuur te regelen, ademhaling en hartslag te reguleren en je baby'tje te kalmeren wanneer ze ergens van schrikken. Ook ben je herkenbaar voor je baby'tje, je stem en geur kenden ze immers al voor de geboorte!

  Maar ook voor jou verandert er van alles en je baby helpt je die overgang maken. Dicht bij je kindje zijn is goed voor de hechting, helpt je sneller je kindje te leren kennen en signalen herkennen. Maar wist je bijvoorbeeld ook dat je baby dicht bij je helpt bij de borstvoeding? Je herkent het sneller wanneer je baby honger heeft en je lichaam maakt meer prolactine aan, wat een positief effect heeft op de melkproductie.

  Praktisch

  Niet voor niets spenderen veel ouders uren met hun kindje vlak bij zich. Heerlijk, maar soms het wel zo praktisch om de handen vrij te hebben. Denk bijvoorbeeld aan het smeren van je boterham, of het helpen van je oudere kindje(s). Hoe dan? Ergonomisch dragen!

  Een draagdoek of draagzak zorgt er voor dat je je kindje dicht bij je kunt dragen, terwijl je tegelijkertijd je handen vrij hebt voor andere bezigheden. Een lange (speciaal) geweven doek, vormt zich naar jullie lichamen en zorgt voor een mooie gewichtsverdeling bij diegene die draagt, terwijl de natuurlijke houding van je kindje ondersteund wordt. Voor diegene die een draagdoek te lang of te (in)gewikkeld vinden, bestaan er ook ergonomische draagzakken. Een tikje sneller om om te doen, maar ook erg comfortabel door de gevulde schouder- en tailleband.

  Er is voor elk wat wils, in de prachtigste kleuren en motieven, zo exclusief als je het zelf maken wilt en voor zolang als dat jullie willen dragen. Wegwijs worden in het dragen? Lees de andere artikelen en voor hulp kun je altijd terecht bij de draagdoekconsulenten van de Vereniging van Draagdoekconsulenten!

  Oh, en nog een tip van ons: dragen kan super fijn zijn als je baby'tje krampjes heeft!

  Tip: met de cursus 'Dragen en hechting', deel van ons online cursuspakket leer je hoe je je kindje op de juiste manier draagt in een draagzak of draagdoek.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard