1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  De tummy tub om je baby te badderen

  Gepubliceerd op: 8-10-2020Bewerkt op: 3-13-2021
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 8-10-2020Bewerkt op: 3-13-2021
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Een tummy tub is een alternatief op het klassieke babybadje om je baby te badderen. Het is een doorzichtige emmer waarin je je baby gemakkelijk en veilig kunt wassen. De tummy tub doet je baby denken aan de tijd in de baarmoeder, door de vorm en het warme water.

  Wat is een Tummy tub?

  Een Tummy tub is een doorzichtige bademmer waarin je je pasgeboren baby kunt badderen. Het is echter geen normale emmer, maar een speciaal ontworpen variant voor baby’s. Een normale emmer kan je dan ook wegens veiligheidsoverwegingen beter nooit gebruiken om je baby te badderen. De bademmer wordt haast altijd tummy tub genoemd vanwege het bekende merk, maar eigenlijk heet het gewoon een bademmer voor baby’s.

  Bademmer en normale emmer

  Op de zijkanten van de bademmer zie je tot hoe ver je de emmer moet vullen, wat afhankelijk is van het gewicht van je baby. Aan de bovenkant is er een rand om jouw armen te ondersteunen en zodat je baby zich niet kan bezeren. Aan de onderkant zit een rubberen rand waardoor de emmer niet kan wegglijden. Een normale emmer heeft deze kenmerken allemaal niet, waarom het dan ook sterk wordt afgeraden je baby in een normale emmer te badderen.

  Je baby badderen in de Tummy tub

  Het grote verschil met een normaal babybadje is dat je baby in een tummy tub rechtop zit. Deze positie, in combinatie met het warme water, zorgt ervoor dat je baby zich eventjes voelt alsof hij weer in de baarmoeder zit. Dat komt ook omdat je baby de wanden kan voelen met zijn armpjes en beentjes. Het kan dan ook goed zijn dat je baby het heerlijk vindt in de Tummy tub!

  Je baby moet je natuurlijk altijd goed in de gaten houden in de bademmer, net zoals met een normaal babybadje. Het is nodig om je baby’s hoofdje te ondersteunen met een hand onder zijn kin. De meeste baby’s passen tot 6 maanden in de Tummy tub.

  Normaal badje of bademmer?

  Zowel een babybadje als bademmer zijn twee veilige keuzes voor het badderen van je baby. Op de uitzetlijsten wordt echter vaak de voorkeur gegeven aan een babybadje, omdat kraamverzorgsters hier de voorkeur voor hebben. Laat dat echter niet de reden zijn om geen tummy tub aan te schaffen, want de kans is groot dat je baby het heerlijk zal vinden!

  Spreekt een bademmer voor je baby je wel aan? Hier kan je zo'n tummy tub kopen!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard