1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Babybroekjes: welke heb je nodig?

  Gepubliceerd op: 8-23-2021Bewerkt op: 4-10-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 8-23-2021Bewerkt op: 4-10-2023
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Sommige stukken babykleding mogen echt niet missen, en babybroekjes zijn er daar een van. Babybroekjes heb je een hoop verschillende soorten en maten, maar van welk soort babybroekje heb je nu de meeste nodig, en welke babybroekjes zitten eigenlijk niet lekker?

  Soorten babybroekjes

  Leggings, harembroekjes, joggingbroekjes, maillots en spijkerbroeken: je hebt een hoop keus als het aankomt op babybroekjes. Als nieuwe ouder weet je misschien nog niet goed welke soort je nodig zult hebben voor je pasgeboren baby, en koop je daarom misschien een hoop spijkerbroekjes, gewoon omdat die er schattig uitzien. Maar de waarheid is dat je spijkerbroekjes bijvoorbeeld waarschijnlijk echt nog niet zult gebruiken voor een pasgeboren baby. Dit zijn de soorten babybroekjes:

  1. Basic babybroekje: het basic broekje is een comfortabel broekje in meestal een katoenen stof, die niet te strak en niet te los zit. Perfect dus voor de eerste maanden, om in te slapen of om mee naar buiten te gaan. Je hebt ze in alle kleuren en patronen van allerlei merken, en soms met knoopjes of touwtjes voor de decoratie. Hiervan kun je er niet genoeg hebben.

  2. Harem broek: een harem broek zit iets baggyer in het kruis, wat het een relaxte, maar toch stoere en een beetje beachy look geeft. Ook zitten ze erg lekker en kun je ze vaak in katoen of linnen kopen.

  3. Leggings: dit zijn broekjes die van boven tot onder strak zitten om de beentjes en het kontje. Zowel jongens als meisjes kunnen deze leggings gebruiken. Ze zijn fijn omdat ze goed op hun plek blijven zitten, en voor meisjes kunnen ze ook worden gebruikt voor bijvoorbeeld onder een jurkje.

  1. Broekjes met voetjes: dezebroekjes met voetjeshebben sokjes die al aan de broek vastzitten. Ideaal dus, want zo kunnen de sokjes niet uitvallen. Het zijn eigenlijk maillots, maar dat te gebruiken als broek. Wel moeten dit soort broekjes precies goed passen, anders kan de stof bij de voetjes te strak zitten, wat niet lekker zit. Als het iets te groot is, verdwijnen de voetjes in de broek. Je baby groeit hier dus snel uit en je moet ze precies op maat kopen.

  2. Spijkerbroekjes: heel leuk om er hiervan eentje in huis te halen voor je baby om aan te doen bij een speciale gelegenheid. Maar je zult snel zien dat je in het dagelijks leven liever gaat voor iets zachts en comfortabels voor je baby. Naarmate je kindje ouder wordt en gaat kruipen, zijn spijkerbroekjes wel steeds fijner door de dikke spijkerstof die niet zo snel slijt als bijvoorbeeld katoenen broekjes.

  Lange en korte babybroekjes

  Het is een goed idee om zowel wat lange als korte broekjes voor je baby te kopen, zeker wanneer je baby wordt geboren in de zomer. Dan is af en toe een leuke bermuda aan hartstikke fijn. Wordt je baby geboren in de winter, dan zal je korte broekjes weinig gebruiken en kan je daarmee beter wachten met kopen wanneer de warmere dagen weer aanbreken, zodat je baby er niet uitgroeit.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard