1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Baby nieuws: prins Dennis en prinses Aminah verrassen wereld met komst baby

  Gepubliceerd op: 3-4-2020Bewerkt op: 5-8-2020
  ZP® - Entertainment Gepubliceerd op: 3-4-2020Bewerkt op: 5-8-2020
  Geschreven door: ZP® - Entertainment
  Prinses Aminah van Johor en haar man Dennis zijn ouders geworden van hun eerste kindje. Het nieuws kwam als een verrassing, de zwangerschap was namelijk niet eerder aangekondigd. Prins Tunku Idris deelde de eerste kiekjes van de pasgeboren baby en maakte daarmee de geboorte bekend.

  Maleisische ceremonie

  De broer van de prinses plaatste foto's van de zogenoemde cukur jambul ceremonie op Instagram. Tijdens deze ceremonie knipten de naasten van de prins en prinses ieder een plukje haar af bij de kleine spruit. Deze ceremonie is een echte Maleisische traditie en wordt gezien als een speciaal moment voor de familie van de pasgeborene. De ceremonie vindt vaak op een later moment plaats, omdat eerst wordt gewacht op het moment dat de prinses weer in het openbaar kan verschijnen. Onder andere sultan Ibrahim en kroonprins Ismail waren aanwezig tijdens deze traditionele ceremonie.

  Verrassing

  De aankondiging kwam als een totale verrassing, de zwangerschap van prinses Aminah was namelijk niet eerder bekendgemaakt. De prins en prinses wisten het kleine geheimpje goed voor zich te houden. Wel viel het op dat Aminah afwezig was bij familiebijeenkomsten, terwijl Dennis wel aanwezig was. Het is nog niet bekend of de royal baby een jongetje of een meisje is.

  Johor, vorstendom van Maleisië

  Aminah is prinses van Johor, deze staat ligt tegen Singapore aan en is één van de negen vorstendommen van Maleisië. Het koningschap gaat er in Maleisie anders aan toe dan in andere landen. Door middel van een toerbeurt worden de sultans koning van Maleisie. Het koningschap wordt nu vervuld door sultan Abdullah van Pahang. Over een paar jaar wordt hij opgevolgd door sultan Ibrahim van Johor, de vader van Aminah.

  Nederlandse prins

  Prinses Aminah trouwde in augustus 2017 met de Nederlandse Dennis Verbaas. Hierdoor kwam hij veelvoudig in de media. Dennis werkte in Singapore en Maleisië en ontmoette Aminah tijdens een voetbalwedstrijd, waar de vonk oversloeg. Nu hij met de prinses getrouwd is gaat hij door het leven als Dennis Muhammad Abdullah.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard