1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Annette Rijnbende

  Gepubliceerd op: 2-28-2018Bewerkt op: 7-22-2020
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 2-28-2018Bewerkt op: 7-22-2020
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Mijn naam is Annette Rijnbende, ik woon in Lelystad, samen met mijn man en vier kinderen: twee pubers, een kleuter en een peuter. Sinds 1992 ben ik werkzaam als diëtist, sinds 2006 in mijn eigen praktijk. Inmiddels ben ik daarnaast ook orthomoleculair therapeut, wat een hele leuke combinatie blijkt te zijn! Tijd voor hobby's is er bijna niet, maar ik houd wel van koken, sporten en lezen.

  Ik ben al 20 jaar werkzaam als diëtist en ook al acht jaar in Lelystad. Naast regulier diëtist ben ik ook orthomoleculair therapeut. Deze combinatie maakt dat je niet alleen informatie en adviezen kunt krijgen over diabetes, cholesterol, overgewicht, ondergewicht, hoge bloeddruk e.d. Je kunt ook terecht met gewrichtsproblemen, darmproblemen, huidklachten, leverproblemen, migraine, stemmingsklachten, PMS en overgangsklachten, vermoeidheidsklachten, vitamine tekorten, slaapproblemen, etc.

  Als je het menselijk lichaam ziet als Lego-bouwwerk, waarbij alle weefsels zijn opgebouwd uit verschillende blokjes, dan kun je je voorstellen dat zowel lichamelijke als geestelijke klachten te maken hebben met voedingsstoffen. Als je je niet happy voelt, betekent dat dat je lichaam van bepaalde hormonen te weinig aanmaakt. Maar die hormonen bestaan ook gewoon uit Legoblokjes. Dus waarschijnlijk is een van de blokjes (dus voedingsstoffen) op. Door de blokjes weer aan te vullen kun je heel veel klachten oplossen.

  Kosten begeleiding

  Sinds 2014 wordt er drie uur dieetbegeleiding vergoed vanuit de basisverzekering. Dit geldt dus voor iedereen! Daarnaast bieden sommige aanvullende pakketten nog extra uren. Je kunt dit terugvinden in de polis van je zorgverzekering of even navragen. In de meeste gevallen kan ik rechtstreeks bij de zorgverzekering declareren, dus je ontvangt van mij dan geen rekening.

  Let op: de kosten kunnen eerst nog van je eigen bijdrage afgaan.

  Werkwijze

  De begeleiding begint bij het uitpluizen van je klacht(en). Ik zal samen met jou per klacht proberen te achterhalen wanneer het begonnen is en wat mogelijk de oorzaak kan zijn. Ik zal je dan ook een heleboel vragen stellen, die ogenschijnlijk niets met je klacht te maken hebben. Maar mij geeft het veel informatie om bijvoorbeeld te weten hoe je gezondheid als kind was, of je borstvoeding hebt gekregen, hoe je slaapt of hoe je ontlastingspatroon is.

  Als voor mij duidelijk is wat de oorsprong van je klacht is, dan zal ik je uitleggen welke werkingsmechanismen in het lichaam verstoord zijn en welke voedingsstoffen hierbij een rol spelen. Aan de hand hiervan zullen we samen een plan opstellen, gericht op voeding, beweging en eventueel aanvulling met behulp van een supplement.

  Een intakegesprek duurt 1 à 1,5 uur, hierna kunnen we nog een aantal keer afspreken voor evaluatie. Je ontvangt van mij vaak informatie om alles nog eens terug te lezen, maar mocht je tussentijds vragen hebben dan mag je me altijd bellen of mailen.

  Locaties

  Maandag t/m vrijdag: Archipel 4560 in Lelystad.
  Dinsdag en donderdag is het mogelijk om in Centra Plaza af te spreken (Plaats 9 in Lelystad).
  Vrijdag is het mogelijk om in Gezondheidscentrum Jol af te spreken (Jol 37-18 in Lelystad).

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard