1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Anita Verstappen Paardekooper

  Gepubliceerd op: 12-16-2019Bewerkt op: 9-14-2020
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 12-16-2019Bewerkt op: 9-14-2020
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Ik ben Anita Verstappen en ben lactatiekundige IBCLC, let op lactatiekundige geen lactatiedeskundige hoewel ik dat door het voeden van mijn eigen 4 kinderen natuurlijk ook ben. Ik werk als Lactatiekundige IBCLC voor ABC kraamzorg.

  Lieve Zwangere,

  Allereerst gefeliciteerd met je zwangerschap, een heerlijke spannende tijd waarin veel beslissingen gemaakt worden.

  Naast mijn werk als lactatiekundige IBCLC voor ABC kraamzorg werk ik 1 dag per week bij Staas en Bergmans op de tong en lipriempjes poli. Samen met Maaike Selten arts/ tandarts behandelen wij baby’s en jonge kinderen met tongriem problematiek. Ik doe hier vooral de intake en het direct na de behandeling helpen van moeders met opnieuw leren borstvoeding te geven. Het geven van borstvoeding is een heel natuurlijk iets en gaat bijna vanuit de baby en moeder instinctief, maar soms hebben moeders bevestiging nodig in hun kunnen. In de kraamweek ben je soms zo moe en zijn jullie als ouders samen met de kraamverzorgster zo bezig dat het fijn kan zijn om even iemand die iets verder staat met kennis van zaken mee te laten kijken als het toch net niet helemaal klopt voor jouw gevoel. Ook daar is een lactatiekundige IBCLC voor.

  IBCLC de letters zijn een titel die je krijgt door het internationale examen voor lactatiekundige af teleggen en daar zitten ook veel weer verplichtingen aan vast, zoals het bijhouden van scholingen en elke 5 jaar opnieuw examen doen. En je houden aan de WHO code voor bescherming van borstvoeding.

  Wat kan een Lactatiekundige IBCLC verder voor jou doen?

  Je bent zwanger en gezond en je lichaam bereid zich natuurlijk voor op de bevalling en op het geven van borstvoeding. Dan is het fijn om je daar een beetje op voor te bereiden. Dit kan door het volgen van een cursus of voorlichtingsavond.

  Maar stel dat er al iets speelt, je bent bekend met een chronische ziekte, er zijn wat problemen in de zwangerschap hoge bloeddruk of zwangerschap diabetes of je hebt een wat hoger BMI, wat heeft dat dan voor consequenties? Dit zijn dingen die je met een lactatiekundige in een pre-consult kunt bespreken, dan kunnen we op tijd beginnen met een plan samen te maken. De juiste begeleiding naar succesvol borstvoeding geven.

  Stel je bent bevallen en het gaat niet zoals je het voorzien had, niet meteen opgeven soms zijn het een paar hele kleine dingen, even een beetje ondersteuning, het aanleggen net even iets anders. Ook daar is de lactatiekundige IBCLC voor. Lactatiekundige zorg wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

  Contactgegevens

  Praktijk: ABC Kraamzorg
  Vestigingsplaats: Sint Michielsgestel
  Website: www.ABCkraamzorg.nl
  Telefoon: 085-4839255
  Email: info@abckraamzorg.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard