1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  7x leuke activiteiten voor Pasen met kinderen thuis!

  Gepubliceerd op: 4-9-2020Bewerkt op: 4-2-2021
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 4-9-2020Bewerkt op: 4-2-2021
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Blijven jullie dit jaar thuis met Pasen? Zo kunnen je kinderen en jij toch nog een onvergetelijke Pasen beleven. Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor paasactiviteiten? Lees dan gauw verder?

  Paasactiviteiten voor thuis met kinderen

  • Eieren schilderen

  Een klassieker tijdens Pasen! Alle kinderen vinden het leuk! Het enige dat je ervoor nodig hebt zijn hardgekookte eieren, kwasten en verf en je hebt gegarandeerd de hele ochtend vermaak met kinderen.

  • Paashaas jeu de boules

  Jeu de boules, maar dan in paas-stijl! De verschillende stappen die je moet doorlopen om alles op te zetten kun je samen met je kindje doen, waardoor je ze zeker een aantal uur bezighoudt! Je doet dit als volgt:

  Je hebt een kartonnen doos nodig. Deze tover je om tot een paashaaskop. Om dit te doen kan je uit de flappen van de de doos de oren knippen en deze op de bovenkant plakken. Voor de mond knip je een halve cirkel uit de langste kant. Van gekleurd papier en stiften kun je vervolgens de paashaas ogen, een neus en allerlei mooie versiersels geven.

  Nu kan het spel beginnen! Jullie kunnen nu kleine ballen gaan rollen in de mond van de paashaas. Je kunt er ook een minigolf versie van maken, als jullie midgetgolfclubs of iets vergelijkbaars in huis hebben!

  • Eieren zoeken

  Eieren zoeken tijdens Pasen: wie is er niet mee opgegroeid! Een hartstikke leuke welbekende paasactiviteit waarbij je kinderen zich kunnen vermaken met het vinden van paaseieren in allerlei kleuren. En natuurlijk kun je er ook chocolade eieren of verrassingseieren bij verstoppen. En als je echt wilt uitpakken, verstop dan ook paascadeautjes door het huis en door de tuin! Je kunt het extra speciaal maken

  • Eierketsen

  Dit wordt misschien een beetje een kliederboel, maar hoe viezer hoe leuker voor kinderen, toch? Met dit spelletje pakt iedereen in het gezin een even aantal hardgekookte eieren en houden deze ter ooghoogte. Nu gaan jullie de eieren tegen elkaar aanketsen. Het ei dat breekt, valt af. Wie het laatste hele ei over heeft, is de winnaar!

  • Bakken

  Een zoete lekkernij mag niet missen tijdens Pasen! En het is nog leuker om hier zelf de handen voor uit de mouwen te steken samen met de kids. Bak samen een mooie paastaart of paascupcakes die ze zelf mogen versieren tot paashaasjes. Zo zal Pasen als een écht feestje voelen!

  • De eierrace

  Dit is een van de bekendste paasspelletjes, en met een reden! Je kunt hierbij in de tuin of in de woonkamer een hindernisbaan maken om het spel op te spelen. Hierna krijgt iedereen in het gezin een (nep)ei op een lepel. Vervolgens de taak om het hele parcours af te leggen en ervoor te zorgen dat het ei niet van de lepel afvalt! Je kunt er ook een estafette van maken waarbij jullie de lepel met het ei doorgeven aan elkaar

  • Knutselen

  Knutselen is leuk voor jong en oud en zorgt gegarandeerd voor urenlang vertier. Je kunt het zelf zo gek maken als je wilt. Met enkel wat papier, karton, een schaar, lijm en stiften kom je al een heel eind! Hiermee kunnen jullie bijvoorbeeld paasmandjes maken of een paaskuikentje van geel gekleurd papier. Hebben jullie het karton wc-rollen of keukenrollen over? Dan kun je hiermee een paasbos knutselen, waarbij de rollen de boomstammen zijn, en de versierde paaseieren de bovenkant van de boom.

  En voila! Je zult je deze Pasen thuis met de kinderen zeker niet hoeven te vervelen, en de kids zullen er gegarandeerd een onvergetelijke, feestelijke dag aan overhouden.

  Ga je een aantal van deze activiteiten uitproberen, of heb je zelf nog tips voor andere lezers? Laat het ons weten in een reactie!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard