1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  6x tips voor een fantastische moederdag met baby's en kleine kinderen

  Gepubliceerd op: 5-4-2020Bewerkt op: 6-1-2022
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 5-4-2020Bewerkt op: 6-1-2022
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Komende zondag 8 mei 2022 is het weer moederdag! Een dag om alle geweldige moeders van de wereld te eren en in het zonnetje te zetten. Hebben jullie een gezin met een baby of kleine kinderen? Dan kunnen de volgende tips je helpen een fijne moederdag te beleven. Partners opgelet!

  Tips voor een onvergetelijke moederdag met kleine kinderen

  Deze tips zijn bedoeld voor partners die hun vrouw graag een fijne moederdag bezorgen met jonge kinderen thuis, of voor mama´s die alleen zijn en graag een leuke dag beleven met de kids!

  1. Een moederdagontbijtje

  Een ontbijtje voor moederdag is natuurlijk iets wat niet mag missen! Je kunt dit als partner zelf maken, maar je kunt ook je kids mee laten helpen om zo een extra lief detail te geven aan het ontbijt. Zo kun je met je kinderen aan de slag om het eten op het bord in de vorm van een hartje te serveren, of verstop een lief kaartje of tekening van de kids onder het bordje. En natuurlijk kan het niet missen het ontbijt met de kinderen naar het bed van mama te brengen (maar ontbijten aan tafel kan natuurlijk ook).

  1. Bereid een versje of liedje voor

  Alle moeders smelten gegarandeerd van een zoet versje of zelfs liedje, gemaakt en opgedragen door hun kinderen. Het voorbereiden van een liedje met je kinderen voor moederdag vormt ook gelijk een leuke gezamenlijke activiteit. Natuurlijk mag jij als partner ook een gedicht schrijven voor je vrouw om je waardering te laten blijken.

  1. Bakken en koken

  Kinderen kunnen ontzettend genieten van het versieren van koekjes, taarten en cupcakes. Tijd dus om speciale moederdag baksels te maken! Terwijl mama lekker ligt uit te rusten, kunnen jullie de mooiste taart, schattige cupcakes of lieve koekjes bakken, allemaal speciaal voor mama. Versier ze vooral met ´´I love mama´´ en het is helemaal compleet. Het belangrijkste is natuurlijk het gebaar, maar als ze lekker smaken, dan is dat mooi meegenomen voor het hele gezin en kunnen jullie lekker smullen! Als partner kun je je ook storten op het koken van haar lievelingsgerecht, eventueel met hulp van de kids.

  1. Laat een bloemetje bezorgen

  Wie maakt een bloemetje nu niet blij op moederdag? Er zijn talloze bloemisten die in deze tijden hun boeketten aan huis bezorgen zodat je de deur niet uit hoeft. Je kunt zelfs vragen of ze de bloemen los kunnen bezorgen, zodat je met de kinderen aan de slag kunt een mooi boeket samen te stellen, dat is al helemaal leuk!

  1. Laat mama lekker doorslapen en uitslapen

  Dit is waarschijnlijk waar de meeste moeders (en vaders) het meest blij mee zijn in het geval dat jullie nog een baby hebben of een kindje dat niet doorslaapt. Op moederdag draait alles om mama, dus als ze dat wilt en als het kan, laat haar een nachtje doorslapen en neem de voedingen over, en laat haar ´s ochtends lekker lang uitslapen. Een groot gebaar als je samen een klein kindje hebt!

  1. Knutselen

  Knutselkadootjes op moederdag horen er echt bij. Je kunt hier op de dag zelf mee aan de slag, maar ook doordeweeks om het op moederdag al klaar te hebben. Hier volgen leuke knutseltips voor moederdag:

  • Zelf fotolijstjes maken. Dit doe je gemakkelijk met een gekleurd a4 blad, waar je vervolgens stukjes gekleurd crepepapier of vliegerpapier op plakt rondom de rand. Deze stukjes papier kun je als bloemetjes opplakken. Print wat leuke foto´s uit en voila, je hebt een prachtig fotolijstje!
  • Een waardebonnen boekje. Als je kindje graag helpt met taken in huis, dan zou je een waardebonnenboekje kunnen maken maar daarop taken die je voor mama zou kunnen uitvoeren en waar je haar een plezier mee doet. Houd er wel rekening mee dat het leuk blijft voor de kinderen, maar vaak vinden kids het hartstikke leuk een verantwoordelijkheidsgevoel te hebben, en voor mama is het ook fijn. Versier het boekje met stickers, tekeningen en glitters.
  • Een gepersonaliseerde vaas. Hartstikke leuk om te doen met oude jampotjes. Beschilder ze met wat schoolbordverf, laat het even drogen, en je kunt het vaasje versieren met schoolbordkrijt met lieve teksten en hartjes. Bloemetje erin en klaar!
  • Een lief kaartje. Een klassieker voor moederdag. Pak een gekleurd stuk papier, vouw het dubbel, versier de voorkant met tekeningen, papierkunst, glitters en lieve teksten en laat je kinderen een lief berichtje schrijven, speciaal voor moederdag. Is je kindje nog te klein hiervoor? Laat hem of haar dan een handafdruk zetten, en een paar mooie krabbels met potloden.
  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard