1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  37 weken zwanger, alles klaar?! - De Kei

  Gepubliceerd op: 4-30-2020Bewerkt op: 10-27-2023
  Verloskundigenpraktijk De Kei Gepubliceerd op: 4-30-2020Bewerkt op: 10-27-2023
  Geschreven door: Verloskundigenpraktijk De Kei
  BELANGRIJKE INFORMATIE VAN DE KEI

  Vanaf vandaag mag je bevallen. Als de vliezen nu breken of de weeën beginnen, mogen wij je gewoon begeleiden. De meeste 1e kindjes komen rond 41 weken zwangerschap en ben je al een keertje bevallen dan heb je een grote kans rondom de termijn van de vorige keer te bevallen.

  Staat je bed al op klossen en is je vluchtkoffer klaar? Wel zo handig.

  Een lijstje met belangrijke telefoonnummers is ook fijn om klaar te hebben. Bijvoorbeeld van je kraambureau, je verloskundige en de persoon die voor je eventuele kinderen komt. Maak ook een lijstje wat er na de bevalling gedaan moet worden zoals aangifte bij de gemeente, ouderlijke macht aanvragen, je baby aanmelden bij de verzekering en je huisarts, geboortekaartjes, vitamine K en D kopen, etc.

  Het beschermen van je matras met een waterdichte molton is vanaf deze termijn ook nuttig.

  Wil je nog iets lezen over de bevalling bezoek dan de website deverloskundige.nl. Bijvoorbeeld over houdingen of over je kracht.

  Een klein percentage vrouwen bevalt voor de 40 weken. De meeste vrouwen bevallen erna. Het is handig om alvast na te denken of je bij 41 weken ingeleid wilt worden. Of da je een natuurlijke bevalling wilt afwachten tot 42 weken. Meer informatie vind je op deverloskundige.nl.

  Bij de controle van 37 weken geven we je informatie mee om na te denken hoe lang je wilt afwachten. Als je zwangerschap goed gaat is er geen reden om je in te leiden. Je kunt gerust wachten totdat de bevalling zelf begint en de baby en lichaam bepalen er klaar voor te zijn. Je mag tot 42 weken afwachten. Je mag ook bij 41 weken ingeleid worden, maar je kunt dan ook kiezen om gestript te worden. Je kunt hier het een en ander over lezen op: https://www.thuisarts.nl/41-weken-zwanger/ik-ben-41-weken-zwanger-en-ik-kan-kiezen-tussen-afwachten-en-mijn-bevalling-laten https://deverloskundige.nl/bevalling/tekstpagina/36/overtijd/

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard