1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  11 weken zwanger; NIPT en 13 weken echo - De Kei

  Gepubliceerd op: 4-30-2020Bewerkt op: 4-16-2023
  Verloskundigenpraktijk De Kei Gepubliceerd op: 4-30-2020Bewerkt op: 4-16-2023
  Geschreven door: Verloskundigenpraktijk De Kei
  BELANGRIJKE INFORMATIE VAN DE KEI

  Bij de 1e controle heb je informatie gehad over de NIPT en de 13 weken echo. In de folders die je meegekregen hebt kan je nog aanvullende informatie vinden. Het is belangrijk dit goed door te lezen. Je kan deze informatie ook lezen op www.pns.nl.

  NIPT

  Als je de NIPT wilt, bel onze assistente dan na je termijnecho. We hebben namelijk de uitgerekende datum nodig voordat we de NIPT kunnen aanvragen. Ook zullen we vragen of je alleen de drie chromosoomafwijkingen wil laten testen of ook de nevenbevindingen. We moeen weten waar je gaat bevallen, of je het oké vindt dat we een goede uitslag mailen en of je akkoord bent met wetenschappelijk onderzoek voor het verbeteren van de tests en het gebruik van restmateriaal en gegevens voor ander wetenschappelijk onderzoek. Als je ons gebeld hebt, zal de dienstdoende verloskundige binnen 2 dagen je aanvraag in orde maken. We mailen je dan het formulier. Met een afspraak kan je gaan prikken op de afgesproken lokatie. We adviseren je daardan ook gelijk het zwangerenbloed af te laten nemen. Daar heb je als het goed is ook een formulier (papier of digitaal) van gekregen.

  13-weken echo

  Als je de 13 weken echo wilt, moet je onze assistente ook bellen na je termijnecho. Wij zullen dan een formulier in orde maken, zodat het echoburo de 13 weken echo kan uitvoeren. Je mag, nadat je ons gebeld hebt, zelf het echoburo bellen voor de afspraak voor de 13 weken echo. Je kan de afspraak ook online maken. Wacht niet te lang, want anders is er mogelijk geen plek meer! We hebben wel een ondertekend toestemmingsformulier nodig die je kan uploaden of de volgende controle terug kunt geven,

  Bloed prikken

  Als je besluit om geen gebruik te maken van de NIPT, vragen we je nog wel om bloed te laten prikken voor je zwangerschap. Je bloedgroep, ijzer, suiker, viramine D, etc wordt gecontroleerd, Je verloskundige heeft je vertelt of dit bij het Saltro of het Meansder kan. Als het goed is heb je na de intake een aanvraag in je mail ontvangen.

  Kraamzorg

  Denk je ook aan het regelen van kraamzorg (bijvoorbeeld Kraamcentrum Bunschoten, Naviva of De Kraamvogel) en zo nodig de baby samen erkennen?

  20-weken echo

  Het is handig om de 20 weken echo (als je deze wilt) alvast in te plannen bij het echoburo.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard