Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

11 weken zwanger - De Kei

Verloskundigenpraktijk De Kei

, 30 April 2020 02:04Laatste update op: 15 September 2021 12:35

NIPT en 13 weken echo

Bij de 1e controle heb je informatie gehad over de NIPT en de 13 weken echo. In de folders die je meegekregen hebt kan je nog aanvullende informatie vinden. Het is belangrijk dit goed door te lezen. Je kan deze informatie ook lezen op www.pns.nl.

Als je de NIPT wilt, bel onze assistente dan na je termijnecho. We hebben namelijk de uitgerekende datum nodig voordat we de NIPT kunnen aanvragen. Ook zullen we vragen of je alleen de drie chromosoomafwijkingen wil laten testen of ook de nevenbevindingen. Je bloed moet wettelijk 15 jaar bewaard worden. De assistente zal je vragen of het oke is dat je bloed daarna anoniem voor ander onderzoek gebruikt wordt. Als je ons gebeld hebt, zal de dienstdoende verloskundige binnen 2 dagen je aanvraag in orde maken. We sturen je dan twee formulieren op. Nadat je online betaalt hebt, print je beide formulieren. In het Meander kan je, met het formulier met de barcode, gaan prikken. Het andere formulier, toestemmingsformulier, mag je tekenen en uploaden in je zwangerenportaal. Lukt dit niet, neem hem dan de volgende controle mee.

Als je de 13 weken echo wilt, moet je onze assistente ook bellen na je termijnecho. Wij zullen dan een formulier in orde maken, zodat het echoburo de 13 weken echo kan uitvoeren. Je mag, nadat je ons gebeld hebt, zelf het echoburo bellen voor de afspraak voor de 13 weken echo. Je kan de afspraak ook online maken. Wacht niet te lang, want anders is er mogelijk geen plek meer!

Denk je ook aan het regelen van kraamzorg en zo nodig de baby samen erkennen? Het is handig om de 20 weken echo (als je deze wilt) alvast in te plannen bij het echoburo.

  • Magazine

  • Mijn week

  • Zoeken

  • Dashboard