1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Een heerlijke babyshower

  Gepubliceerd op: 9-19-2019Bewerkt op: 2-20-2020
  Blogchannel van Maricken Gepubliceerd op: 9-19-2019Bewerkt op: 2-20-2020
  Geschreven door: Blogchannel van MarickenMedisch rereviewd door: Maricken van der Waart - blogster op Zwangerenportaal
  Zwangerenblog Maricken - week 31

  Grote grijns

  Zondag eind van de ochtend, ik zit nog in mijn pyjama, Sjoerd is aan het werk. De deurbel gaat, ik zie mijn moeder voor het raam zwaaien. Mijn zusje zit in de auto met iets in haar handen wat ik net niet kan zien.

  Ik maak de voordeur open en mama sommeert me meteen de trap op. “Zo, ga jij maar eens lekker in bad, maskertje op, tijdschrift mee, ik kom je zo wat te drinken brengen.” Ik loop met een grote grijns de trap op. Vandaag is het dus zover! Mijn babyshower!! Stiekem wist ik al dat er wat speelde. Vorig weekend stond mijn tante ineens met een groot cadeau voor de deur: “ben ik de eerste?” Toen ze de lege huiskamer zag en mijn verbaasde blik haalde ze snel haar telefoon tervoorschijn, begon wild te scrollen en slaakte een kreetje: “Oh shit!! Verkeerde dag!”, waarop ze met cadeau en al zich snel weer uit de voeten maakte. Ik bleef wat beduusd achter en ook wel opgelucht, want ook toen liep ik nog in mijn pyjama. Niks zo erg als in je pyjama en ongedoucht bezoek te ontvangen.

  Bedrijvigheid

  Eenmaal in bad hoor ik beneden een hoop gestommel. De voordeur gaat weer open en dicht en ik hoor mijn schoonmoeder binnenkomen. Hup, ze verdwijnen meteen de woonkamer in en de gangdeur gaat dicht. Het is me een raadsel wat er allemaal gebeurt beneden, maar de bedrijvigheid en het gegiechel werken aanstekelijk.

  “Maricken mag ik naar boven komen?” hoor ik mijn zusje onderaan de trap roepen. Roos komt naar boven en heeft een lichtblauwe sjerp bij zich, waar met zilveren glitters: “mom to be” op staat. Ze legt de sjerp plechtig neer en zegt met een serieus gezicht: “over een uur is de stripper er, deze moet je aan, en niks anders.” Ik trek mijn wenkbrauwen op en vraag: “maar wat draagt de stripper dan?” Roos schiet in de lach en loopt lachend weer naar beneden, waarna ik haar de woonkamer binnen hoor lopen en met een militaire discipline taken hoor delegeren aan mijn moeder en schoonmoeder.

  Voorpret

  Na een uurtje is het badwater koud en het tijdschrift uit en ga ik me omkleden. Er komen allemaal lekkere bakluchtjes van beneden en ik merk dat ik honger begin te krijgen. Gezonde spanning maakt zich van me meester en ik zit ongeduldig op het bed te wachten totdat ik te horen krijg wat ik moet gaan doen. Ondertussen worden beneden de puntjes op de i gezet.

  Op mijn telefoon is het de hele ochtend al akelig stil, terwijl ik normaal van een aantal dames wel wat appjes ontvang. Ik lach in mezelf, wat een voorpret zo! Ik bekijk mijn outfit in de spiegel, strijk mijn rok met mijn handen nog wat gladder en hang de sjerp om. Mijn moeder komt naar boven en zegt: “je mag al naar beneden komen, de gasten komen nu binnen druppelen.” Ik loop de trap af en krijg nog een klein standje van mijn moeder: “niet met losse handen de trap af, hou je vast voordat je valt!!” waarop ik de woonkamer binnen kom.

  Dankbaar

  Wauw... alles is versierd! De eettafel is bekleed met blauwe tule waarop de meest lekkere hapjes staan, van zelfgebakken courgettebrood door mijn schoonmoeder, quiches, bruschetta met tomaat, gevulde eitjes tot allemaal zoetigheidjes zoals koekjes, lange vingers met blauwe muisjes en scones. De verzameling Engelse theekopjes van Roos en mijzelf staat te wachten naast een pot thee en in het midden prijkt een chocoladetaart met marsepeinen roosjes op tafel, waarvan ik meteen zie dat deze door mijn vader gemaakt is. Er ligt blauwe confetti tussen de borden en overal in de kamer hangen ballonnen.

  Ook de tuin is versierd met ballonnen en blauwe lampionnen. Het hele huis is een groot feest. Ik sta het allemaal nog in me op te nemen als de eerste dames arriveren. Ik omhels iedereen en laat een traantje, wat ben ik dankbaar dat zij er allemaal zijn!

  Feest

  De zon is ons na een koude week ook goedgezind waarop we allemaal plaatsnemen in de tuin. De tuintafel vult zich met mooi ingepakte cadeautjes die ik allemaal één voor één uit mag pakken. Wat een leuke cadeautjes allemaal. Hele persoonlijke cadeaus, iedereen heeft duidelijk zijn best gedaan iets te vinden wat zowel bij de kleine past als bij mij.

  Na de cadeaus is het tijd voor de lekkere hapjes op tafel. Terwijl iedereen zit te snoepen van al dat lekkers kondigt Roos aan dat er na het gesnoep een babyquiz volgt. Wanneer iedereen genoeg gehad heeft en er flink gekletst en gelachen is, mag ik de aanwezigen in twee teams verdelen. Iedereen krijgt een feesttoeter waarop geblazen moet worden als je het antwoord op de vraag weet. Het ene toetertje brengt nog een zieliger geluid voort dan de ander wat voor een hoop hilariteit en rood aangelopen hoofden zorgt van het blazen. De vragen zijn allemaal gericht op baby en bevalling en ik ben enorm blij dat ik met een kersverse mama in het team zit. We winnen de quiz glansrijk waarop er een kleine trofee uitgereikt wordt die ik mag houden.

  Wát een middag!

  Onze kat Nelson zorgt nog voor een hoop hilariteit door kwaad vanuit de schuur door het kattenluikje naar de drukte te kijken. Hij houdt niet van bezoek en maakt op onmisstaanbare wijze duidelijk dat hij de dames liever ziet gaan. Hier wordt, gelukkig voor hem, na niet al te lange tijd gehoor aangegeven. De tijd is voorbij gevlogen!Na een supergezellige middag waarin veel gelachen en gesnoept is, vertrekt iedereen met volle buiken naar huis. Wát een middag, mijn zusje verdiend alle complimenten van de wereld, wat heeft ze dit leuk gedaan! Zo goed verzorgd en mooi aangekleed.

  ’s Avonds zit ik uitgeblust op de bank. Doodmoe van alle indrukken en gezelligheid en met een grote lach op mijn gezicht. Ineens schiet me wat te binnen, ik pak mijn telefoon en stuur een berichtje naar Roos: “waar had je de stripper verstopt? Volgens mij zijn we hem vergeten!” Ik krijg terug: “oeps! In de schuur.”

  Op dat moment hoor ik het kattenluikje in de schuurdeur klepperen. Ik draai me verbaasd om en zie nog net Nelson luid miauwend en met een chagrijnig koppie het luikje uitlopen.

  En jij?

  Heb jij de komst van je baby al gevierd? En zo ja, hoe? Ben benieuwd naar feestelijke verhalen!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard