1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Oud en zwanger?

  Gepubliceerd op: 8-13-2019Bewerkt op: 2-20-2020
  Blogchannel van Maricken Gepubliceerd op: 8-13-2019Bewerkt op: 2-20-2020
  Geschreven door: Blogchannel van MarickenMedisch rereviewd door: Maricken van der Waart - blogster op Zwangerenportaal
  Zwangerenblog Maricken - week 25

  Groei

  Deze week heeft mijn buik een flinke groeispurt gemaakt. Ik maak elke week foto’s van de groeiende buik en ook daar is het verschil onmiskenbaar. Daar waar je eerst een geleidelijk een minimaal verschil zag week per week, steekt er nu ineens een flinke toeter uit. Ik draag flink naar voren. Aan de achterkant is niet meteen zichtbaar dat ik zwanger ben. Dit zorgt soms voor ludieke situaties.

  Zo besloot ik deze week samen met mijn zusje naar de film te gaan. Er even uit, ik mag inmiddels van de verloskundige weer wat activiteiten ondernemen (“maar wel rustige, hè!!!”). Zodoende stond ik op de bus te wachten die me naar de stad zou brengen. Achter me hoor ik het gebrom van een scooter steeds dichterbij komen. Logisch want de bushalte ligt naast het fietspad.

  Het gebrom van de scooter wordt vergezeld met het gelach van een stel jonge jongens. Ineens hoor ik getoeter, gefluit en: “Zó, dat ziet er lekker uit!” Nu ben ik iemand die altijd meteen in de bres springt voor andere vrouwen die lastiggevallen worden. Zeker als het om jongere meisjes gaat. Zo nu ook, ik draai me pissig om, de straat afspeurend naar het eventuele slachtoffer waar dit gejouw voor bestemd is.

  Tot mijn grote verbazing zie ik niemand anders. Op dat moment komen er inderdaad twee tienerjongens langsgereden. Eentje roept verschrikt: “Oh shit!! Zij is superoud, man! En ZWANGER!”. De ogen van deze jongenman rollen van schrik bijna hun oogkassen uit. Verschikt vervolgt hij: “Sorry, mevrouw! Echt heel erg sorry, we zagen aan de achterkant niet dat u al zo oud bent!”.

  Ik trek verbaasd een wenkbrauw op, op dat moment beseft hij dat wat hij zojuist zei niet erg complimenteus is. Met een rood aangelopen hoofd stamelt hij nog een “echt sorry, mevrouw, fijne zwangerschap”. Zijn kompaan, die de scooter bestuurt, stikt van het lachen terwijl ze wegrijden.

  Compliment... of niet?

  Ik sta de situatie nog een beetje te herkauwen waarop ik de roodaangelopen jongen zich om zie draaien naar mij. “Maar mevrouw van achter ziet u er nog heel goed uit hoor!” Hierop geeft de bestuurder van de scooter extra gas en rijdens ze samen lachend verder.

  Een oudere dame met een rollator komt bij me bij de bushalte staan. Met een brede lach zegt ze “Ja, is dat nu een compliment of niet?” Ik kijk haar lachend aan, haal mijn schouders op en zeg hoofdschuddend: “Ach, ik tel ‘m mee, zovaak komt dit momenteel niet meer voor.” De oudere dame grinnikt, geeft me een schouderklopje en samen stappen we de inmiddels gearriveerde bus in.

  Ik hoop dat deze jongens zich de volgende keer twee keer bedenken voordat ze iets roepen naar een vrouw. Want misschien is ze inderdaad wel OUD en ZWANGER.

  En jij?

  Hoe groeit jouw buik? En hoe vind jij het dat je lichaam zo verandert?
  Ik ben benieuwd, laat je een reactie achter?

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard