1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Kan een man ook nesteldrang krijgen?

  Gepubliceerd op: 6-4-2019Bewerkt op: 2-20-2020
  Blogchannel van Maricken Gepubliceerd op: 6-4-2019Bewerkt op: 2-20-2020
  Geschreven door: Blogchannel van MarickenMedisch rereviewd door: Maricken van der Waart - blogster op Zwangerenportaal
  Zwangerenblog Maricken - week 15

  Geluk

  Voorafgaand aan mijn zwangerschap, riep ik altijd het hardst dat ik niet zo’n saaie suffe zwangere zou zijn die niet meer meegaat naar feestjes of festivals. Boy, heb ik me daar even op verkeken!
  Steeds meer wordt duidelijk dat een kindje maken ongelofelijk veel energie kost. Nu de 15e week van start is gegaan merk ik wel dat de extreme vermoeidheid van de eerste 12 weken een stuk minder is geworden, maar op een vrije dag even een uurtje met de ogen dicht op de bank, heerlijk! Mijn lijf heeft hier echt behoefte aan en ik heb me dan ook voorgenomen hier heerlijk aan toe te geven.

  Nesteldrang?

  Zoals al eerder aangegeven werk ik 32 uur in de week als verpleegkundige. Werken in de zorg betekent onregelmatige diensten. Ik werk geen nachtdiensten meer, dit scheelt al enorm veel. Maar goed, mijn dagen bestaan uit zorgen, rennen, bukken, tillen, hurken en enorm veel lopen. Dit gaat allemaal nog goed, ook dankzij collega’s die me goed in de gaten houden en bijvoorbeeld een keer extra op een bel lopen zodat ik even kan blijven zitten, of juist die ene cliënt verzorgen waarvan ze weten dat die zwaar is om te verzorgen.

  Door het fysiek zware werk merk ik dat ik mijn vrije dagen met beleid plan. Een vrije dag is écht een vrije dag. Uitslapen, rustig opstaan, misschien even lekker in bad, een boekje lezen. Wat kleine huishoudelijke dingetjes doen, want daar ontsnap je helaas nooit echt aan. Maar eerlijk... de badkamer is al weken een puinzooi, de slaapkamer is ook wel weer toe aan een zwabbertje hier en daar en op zolder durf ik niet eens te komen.
  Gelukkig is daar Sjoerd, die de benedenboel goed bijhoudt en elke avond kookt. Zo fijn! Honderd hartjes voor hem.

  En ken je dat, dat je verhuist en er stiekem nog een lijstje blijft liggen met zaken die nog gedaan moeten worden maar niet echt prioriteit hebben maar toch wel moeten want, hè...? Nou, dat lijstje heeft Sjoerd opgeduikeld. Op zijn vrije dagen zie ik hem van de ene bouwmarkt naar de andere sjezen en druk in huis bezig zijn. En dat ook nog eens naast zijn fulltime baan. Kan een man ook nesteldrang krijgen?

  Maar... eerlijk is eerlijk, alles met mooi resultaat. Als compensatie gooi ik er op zulke dagen nog maar een wasje extra in om toch het idee te hebben dat ik ook nog iets nuttigs bijdraag.

  0.0%

  Voor de zwangerschap was ik een fervent speciaalbierliefhebster. Samen met vrienden organiseerde we avondjes om verschillende bieren te proeven, en regelmatig gingen we bierfestivals af. Nu is dat natuurlijk niet meer aan de orde. De bieravondjes zijn er nog wel, de bierfestivals ook, maar de speciaalbiertjes laat ik uiteraard links liggen.
  Ik heb wel wat 0,0% biertjes geprobeerd, maar nee, het smaakt me niet. Je maakt me een stuk blijer met thee of gewoon een sapje. Frisdrank is tegenwoordig ook een no go want ik krijg er flink maagzuur van.

  Nu was afgelopen weekend weer zo’n festival. In eerste instantie had ik bedacht mee te gaan (want hè, ik wil die suffe zwangere niet zijn), maar nee, hartstikke moe, een lijf wat protesteert van een week werken, ik blijf lekker thuis. Sjoerd die kant op gestuurd met vrienden, ik met een goed boek en de kat op de bank. Tussendoor 3x in slaap gevallen met het boek op de grond en de kat languit tegen me aan. Maar... eind van de avond was het boek uit en voelde ik me herboren! Ook Sjoerd kwam tevreden thuis van een leuke dag. Ietwat waggelend, maar met mooie verhalen en hij had zelfs een bierglaasje voor me meegenomen; “voor als je weer mag”. Soms zit geluk in hele kleine dingen.

  En jij?

  Hoe gaat jouw partner om met de zwangerschap? Vertoont hij verschijnselen van nesteldrang?

  Laat je hieronder een reactie achter?

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard