1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Om 5:00 al wakker op de dag van onze welverdiende babymoon

  Gepubliceerd op: 10-16-2019Bewerkt op: 2-20-2020
  Blogchannel van Maricken Gepubliceerd op: 10-16-2019Bewerkt op: 2-20-2020
  Geschreven door: Blogchannel van MarickenMedisch rereviewd door: Maricken van der Waart - blogster op Zwangerenportaal
  Zwangerenblog Maricken - week 34

  Een welverdiende babymoon

  Een tijdje terug begon het bij mij te kriebelen om een babymoon te plannen. Er nog even op uit met zijn tweetjes. We besloten na een eerdere positieve ervaring te kiezen voor een verrassingsreis.

  Het concept is eigenlijk heel simpel. Je boekt een reis op een door jou gekozen datum, kiest of je met het vliegtuig, de trein of de auto reist. Geeft aan hoeveel dagen je weg wilt. Geeft aan of je in een stedelijke of landelijke omgeving wilt verblijven en welke steden je uit wilt sluiten.

  Met 34 weken zwangerschap, leek het me verstandig om de reis te beperken tot een autoritje met een maximale reistijd van 2 uur van Eindhoven af. Je weet tenslotte nooit of de kleine man besluit eerder te komen. Dit aangegeven op het boekingsformulier en het wachten kon beginnen.

  Voorbereidingen

  Een week voor ons vertrek kregen we een kaart binnen met hierop een krascode. Deze code konden we invullen op de dag des vertreks. Ook vonden we een linkje naar een persoonlijke website waar het weerbericht zichtbaar op was, zodat we onze outfits in ieder geval op het weer konden afstemmen. Nou zaten we natuurlijk maar maximaal 2 uur van Eindhoven af, dus waren de weersverwachtingen exact hetzelfde als hier. Maar mocht je bijvoorbeeld een vliegreis boeken en in Zuid-Spanje uitkomen is het toch fijn als je je korte broek ingepakt hebt.

  We wisten dat we om 00:00 uur precies de krascode konden invoeren. Maar zoals dat gaat als je zwanger bent, zit je over het algemeen ’s avonds te vechten tegen de slaap. Om 22:45 uur gaf ik dit gevecht op en besloten we toch maar gewoon naar bed te gaan. We wisten dat we vanaf 15:00 uur konden inchecken in de accomodatie, dus voor het middaguur vertrekken zat er toch niet in, dan maar morgenvroeg bij het ontbijt ontdekken waar we naartoe gaan.

  Op avontuur!

  Om 5:00 uur word ik wakker van wat gedraai naast me. Sjoerd is wakker en ook ik kan niet meer slapen. “Toch maar alvast even kijken?”. We lachen erom, allebei in de dertig maar toch zo nieuwsgierig als twee kleine kinderen. Sjoerd mag de code krassen en ik voer hem in op onze persoonlijke website. In eerste instantie zien we de rijrichting. Zo weten we dus of we richting België of Duitsland gaan, of toch in Nederland blijven.

  Onze rijrichting is... Ouderkerk a/d Amstel! Dat we in Nederland blijven staat dus vast.

  Onder deze rijrichting verschijnt nog een andere knop: “wil je je bestemming weten?” We besluiten hier ook alvast naar te kijken. We drukken de knop in en zien om iets over 5 in de ochtend, op ons scherm de stad Haarlem verschijnen. Superleuk! Allebei nog nooit geweest en een snelle googlesearch laat ons zien dat Haarlem veel te zien en te doen heeft.

  Waar ik mezelf toch steeds een beetje in vergis, is de mate van energie die ik nog denk te hebben. Ik onderschat dit de laatste weken echt enorm. Haarlem is een prachtige stad, maar gedurende ons korte verblijf kom ik erachter dat ik echt niet zoveel kan doen als normaal.

  Met mijn zwangere buik

  Van een goede vriend krijg ik bijvoorbeeld een wandelroute doorgestuurd die ons door de pittoreske straatjes en hofjes leidt, maar na een paar straatjes sta ik te puffen dat ik echt even moet zitten. Het zitten wordt afgewisseld met plaspauzes en deze worden weer afgewisseld met ergens een hapje eten want; continu HONGER! Sjoerd ziet het allemaal hoofdschuddend toe en moet er gelukkig om lachen. Hij past zijn tempo volledig aan aan dat van mij.

  Volgend jaar met zijn drietjes

  Uiteindelijk zien we van Haarlem niet heel veel, maar wel genoeg. En wanneer we na 3 dagen weer in de auto naar huis stappen beloven we elkaar dat we bij een volgende zwangerschap toch iets eerder in de zwangerschap er even samen op uit trekken. Maar nog leuker, de plannen voor een volgend uitstapje worden al gemaakt. Over ruim een halfjaar. En dan gaan we met zijn drietjes.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard