Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Deze informatie is geverifieerd door onze deskundige: Irene - blogster op Zwangerenportaal

Romantiek en pijntjes

Blogchannel van Irene

, 7 december 2018 17:34Laatste update op: 20 februari 2020 21:24

Zwangerenblog Irene - week 19

Bijna op de helft van mijn zwangerschap! Maar voelt het nou als ‘al’ of ‘nog maar’? Aan de ene kant lijkt het eeuwen geleden dat we de test hebben gedaan en ben ik inmiddels best gewend aan het zwanger zijn. Maar aan de andere kant ben ik me steeds bewust van de lange weg die ik nog te gaan heb. En die eerste paar weken van het begin, krijg je aan het einde helaas niet kado!

Vooral de eerste 12 weken voelden heel lang. Toen kon ik het nog niet aan iedereen vertellen en leefden we in spanning of het allemaal wel goed zou zijn. Maar de laatste 5 weken zijn ineens omgevlogen. Achteraf voelde ik me vanaf toen pas echt weer goed en fit. En bovendien ben ik enorm druk geweest met vanalles. Het is leuk om te constateren dat vanaf de echo met 16 weken het echte genieten voor ons is begonnen. Het werd daardoor ineens zo echt. We durven nu hardop te fantaseren en ik voel haar kriebelen in mijn buik.

Romantisch ronddolen

De ideale tijd om er voor een laatste keer op uit te vliegen voor een romantisch weekendje samen. Krakau was de bestemming. Wat was het heerlijk om met Peter door deze prachtige stad te dolen. Lekker eten en alcoholvrije biertjes en cocktails drinken. Het was heel fijn om echt weer even tijd voor elkaar te hebben, goed te praten en heel veel kusjes te geven. Ik voelde me prima, dus we konden mooie stukken lopen naar het kasteel en langs de rivier. En we daalden honderden traptreden af naar de Salt Mines. We liepen door een gangenstelsel van ruim 100 meter onder de grond. Normaal heb ik er nooit last van, maar dit keer voelde ik toch ineens lichte paniek opkomen. Wat als er hier iets zou gebeuren? Gelukkig kon ik het weer snel uit mijn hoofd zetten en me verwonderen over al het moois.

Alles doet pijn

Maar terug op Schiphol voelde ik het; ik had teveel van mijn lijf gevraagd. Alles deed pijn. Ik probeerde het te verlichten met een warm bad, maar de dag erna kon ik amper lopen. Mijn bekken, mijn ribben, mijn kuiten, mijn liezen. Ik voelde spieren waarvan ik niet wist dat ik ze had. Ik waggelde als een gans. Bizar dat ik blijkbaar toch te ver ben gegaan, terwijl ik op het moment zelf geen last had. Leermomentje. Gelukkig ben ik deze week ook begonnen met zwangerschapsyoga. Goed om te kijken of ik de boel toch wat soepel kan rekken en goed kan ontspannen. Het was heel fijn om met kaarslicht zo gefocust te zijn op mijn lichaam. En met de groep leuke meiden een kop thee na de les.

Heftige dromen

’s Nachts slaap ik heel behoorlijk. Gerustgesteld door de verloskundige dat het echt geen kwaad kan om op mijn rug te slapen, val ik zo heerlijk in slaap. Als ik van mijn ene zij naar de andere draai, ben ik me even bewust van ons meisje en val weer in slaap. Normaal gesproken droom ik al vrij veel, maar sinds ik zwanger ben onthoud ik ze elke nacht. Helaas zitten daar ook nachtmerries tussen. De meest heftige, misselijkmakende en levendige dingen overkomen me. Zo werd ik, zwanger en al, door twee mannen gevangen gehouden en verkracht. Waardoor het kindje een groeiachterstand had opgelopen, zo bleek later. Ik was de hele ochtend van slag door de gruwelijke details. Gelukkig heeft Peter een klein, roze knuffeldraakje met glitters gekocht als souvenir voor ons meisje. Die mag mij de tweede helft van mijn zwangerschap beschermen in mijn dromen.

En jij?

Welke plannen heb jij nog om op te pakken nu je nog 'goed' vooruit kunt?

Onderaan deze pagina kun jij jouw reactie achterlaten. Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen en verhalen.

Plaats een reactie

(2)
user-image
 • user-image

  monique

  Jan 17, 2019

  hoi Irene, ik geniet iedere week weer van jouw blog. Zo fijn om te lezen dat je dezelfde dingen doormaakt. Ook ik ben soms in de war van wat mijn lichaam nu wel en niet kan. Het liefste wil ik fit zijn voor de bevalling, van alles ondernemen en weer lekker kunnen surfen. Maar mijn lijf denkt daar anders over ;) Dat is soms een heel gevecht. Ook wij hebben een korte vakantie op de planning. Gelukkig ben ik verstandig geweest en hebben we een relaxed en luxe resort geboekt inclusief avondeten. Iets wat we normaal nooit zouden uitkiezen, maar we zien er nu ontzettend naar uit. veel succes en sterkte!

  Beantwoorden

  1 antwoorden bekijken

 • Feed

 • Mijn week

 • Cursussen

 • Community

 • Dashboard