1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Yvonne Huis in ‘t Veld, Kim van Loo- Hendriks en Puck Koopmans

  Gepubliceerd op: 12-10-2019Bewerkt op: 7-22-2020
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 12-10-2019Bewerkt op: 7-22-2020
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Wij zijn als geregistreerde bekkenfysiotherapeuten werkzaam bij Fysiotherapie Binnenstad en Fysiotherapie Nieuw Plettenburgh in Utrecht. Naast het werken in de praktijk zetten wij ons in voor de beroepsvereniging voor bekkenfysiotherapie (NVFB), door het organiseren van congressen en het geven van nascholingen aan huisartsen over ons vak.

  In de praktijk zien wij veel vrouwen met klachten rondom de zwangerschap. De klachten kunnen zich uiten als: pijn in je lage rug met uitstraling naar je bovenbenen, pijn rond het heiligbeen, liezen of schaambeen. Staan, lopen, traplopen en zitten kunnen klachten geven. Vaak span je andere spieren extra aan, wat klachten kunnen versterken. Het is belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren. Vaak verdwijnen deze klachten na de zwangerschap, maar dit hoeft niet zo te zijn.

  Tijdens de behandeling geven wij informatie over het beloop van de klacht, proberen we zelfredzaamheid te verbeteren en geven we adviezen om gemakkelijker te kunnen blijven bewegen. Ook geven wij oefeningen die kunnen bijdragen aan pijnverlichting of het trainen van coördinatie en aanspanning van de stabiliserende spieren rondom het bekken.

  Naast bovenstaande klacht behandelen we ook klachten als: urine-incontinentie, plasklachten, incontinentie voor ontlasting, obstipatie, verzakkingsklachten, pijn bij vrijen of voor/na een operatie in het bekkengebied.

  Patiënten komen meestal bij ons terecht via de verloskundige, huisarts, gynaecoloog, uroloog en de maag-darm-leverarts. Je kunt je direct aanmelden zonder een verwijzing.

  Contactgegevens

  Fysiotherapie Nieuw Plettenburgh
  Website: www.fysio-nwplb.nl
  Telefoonnummer: 030 2880603
  Email adres: info@fysio-nwplb.nl

  Fysiotherapie Binnenstad
  Website: www.gezondheidscentrumbinnenstad.nl
  Telefoonnummer: 030 8700606
  Email adres: info@fysiotherapiebinnenstad.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard