Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Wat is YOUth?

ZP® - Magazine

, 17 januari 2020 12:11Laatste update op: 3 september 2020 13:40

Het YOUth-onderzoek is een langlopend onderzoek waarbij we de ontwikkeling van kinderen onderzoeken. Het is een initiatief van de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht.

Via YOUth onderzoeken we de ontwikkeling van sociale vaardigheden en zelfbeheersing, met de hersenen als uitgangspunt. De hersenontwikkeling van je baby begint al tijdens de zwangerschap. YOUth Baby & Kind volgt 3.000 baby’s van voor hun geboorte tot ze ongeveer zes jaar oud zijn.

Waarom meedoen?

Waarom groeien sommige kinderen op zonder problemen en anderen niet? YOUth bestudeert hoe kinderen zich ontwikkelen. Welke rol spelen bijvoorbeeld opvoeding, erfelijkheid, de omgeving en contact met leeftijdsgenoten? En welke rol speelt de hersenontwikkeling daarbij? Als we beter snappen waarom kinderen verschillen kunnen we in de toekomst kinderen beter helpen om goed en gezond op te groeien.

Meer weten of meedoen?

Ben je minder dan 20 weken zwanger, woon je in de provincie Utrecht en wil je meer weten over meedoen aan YOUth? Vraag vrijblijvend een informatiepakket aan.

YOUth is een initiatief van Universiteit Utrecht en UMC Utrecht.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard