Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Valérie Groeneweg

ZP® - Magazine

, 30 december 2019 10:50Laatste update op: 31 december 2020 13:27

Samen met mijn collega Wendy van Nooten vormen we Osteopathie Herengracht. Deze mooie praktijk ligt in het hartje van Amsterdam. Osteopathie is een manuele geneeswijze, waarin we op zoek gaan naar de oorzaak van klachten en het lichaam vervolgens stimuleren te herstellen.

Osteopathie voor zwangere vrouwen

Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van zwangere vrouwen en baby’s. Je zwangerschap brengt grote veranderingen mee in jouw lichaam. Veel vrouwen hebben last van benauwdheid, of pijn in de rug en bekken. Osteopathie kan hierbij veel voor jou betekenen.

Daarnaast werken we in de praktijk regelmatig samen met een team van andere deskundigen. Dit varieert van manuele therapeuten, bekkenbodemfysiotherapeuten, tot kinderfysiotherapeuten.

Bevalling

Voor een optimaal herstel na de bevalling, is het raadzaam om je lichaam regelmatig te laten checken. Je kunt in deze fase namelijk last hebben van klachten die het gevolg zijn van de bevalling, of veroorzaakt worden doordat jij intensief voor jouw baby zorgt. Denk bijvoorbeeld aan lage rugklachten, buikklachten na een keizersnede, of nek- en schouderklachten. En juist die klachten wil je zoveel mogelijk voorkomen of behandelen!

Osteopathie voor baby's

Ook baby’s die het na hun geboorte moeilijk hebben, kunnen veel baat hebben bij osteopathie. Je ziet dit vaak bij symptomen als een voorkeurshouding van het hoofdje, of wanneer een baby veel huilt. Andere aanwijzingen zijn last van darmkrampen of reflux, een gespannen lijfje, of wanneer de bevalling zwaar is geweest voor moeder en kind.

Mijn grote passie is om vrouwen en baby’s te begeleiden in deze bijzondere periode van hun leven. Het is een waardevolle fase die tegelijkertijd fragiel en kwetsbaar is. Een goede zorg in die periode maakt een groot verschil in de beleving van de zwangerschap, het moederschap en de relatie met jouw baby!

Contactgegevens

Praktijk: Osteopathie Herengracht
Adres: Herengracht 318, 1016 CE Amsterdam
Website: www.osteopathieherengracht.nl
Telefoonnummer: 020-7235174
E-mail: info@osteopathieherengracht.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard