1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  Trudy van der Zalm

  ZP® - Magazine

  , 17 november 2021 14:44Laatste update op: 23 augustus 2022 12:32

  Ik ben Trudy van der Zalm; sinds oktober 2021 ben ik werkzaam als draagconsulent in de regio Assen. Als draagconsulent begeleid ik iedereen die zijn of haar kindje wil gaan dragen.

  Begeleiding

  Sinds oktober 2021 begeleid ik ouders en verzorgers bij het dragen van hun kindje(s). Er zijn een heleboel manieren om je kindje op een ergonomische manier dichtbij je te dragen. Ik help je hierbij kijken naar welke manier het beste bij jou en jouw kindje past. Zo kan het zijn dat een draagdoek helemaal bij jou past, dan kan ik je een passende knoop aanleren. Of past een draagzak toch beter bij je? Dan gaan we in een pasconsult verschillende dragers passen om zo tot de ideale match te komen.

  Begin 2022 heb ik de opleiding voor Knoopwijzen voor zwangeren volgens FTZB gevolgd. Hierdoor kan ik jou als moeder al tijdens de zwangerschap ondersteuning bieden. Tijdens het verloop van de zwangerschap kan het groeien van de buik de rug, bekkenbodem en buikspieren flink belasten. Door het inzetten van een draagdoek kunnen de wervelkolom, de buik en de bekkenbodem ondersteund worden en kan de houding gecorrigeerd worden.

  Knoopwijzen

  Veel vrouwen ondervinden tijdens de zwangerschap hinder van hun groeiende buik. Door het toepassen van deze knoopwijzen wordt de houding gecorrigeerd en zal er aanzienlijk minder hinder ondervonden worden. Tijdens een consult voor de knoopwijzen voor zwangeren volgens FTZB leer ik je zes verschillende knopen aan. Deze verschillende knopen hebben allemaal een andere uitwerking op het lichaam. Doordat ik je alle zes de knoopwijzen aanleer kun je door je zwangerschap heen zelf de keuze maken op welke plek je de ondersteuning in welke mate nodig hebt. In september 2021 heb ik de nascholing voor dragen in bijzondere situaties gevolgd. Zoals het dragen van een kindje met een spreidbroekje of een voorkeurshouding. Ook het dragen door ouders met lichamelijke klachten is hierbij een belangrijk onderdeel. Want iedereen verdient het om zijn of haar kindje te dragen, en elk kind verdient het om gedragen te worden. Zelfs met lichamelijke klachten kun je jouw kindje gaan dragen.

  Effect van dragen

  Ik ben in 2019 begonnen met het dragen van mijn eigen zoontje. Vrijwel direct werd het mij duidelijk dat naast het praktische oogpunt van het dragen er nog zo veel positieve effecten zijn. De hechting tussen ouder en kind wordt gestimuleerd tijdens het dragen, signalen van het kind worden sneller opgemerkt door ouders, prikkels van de buitenwereld komen minder hard aan en worden makkelijker verwerkt, de natuurlijke houding wordt gewaarborgd waardoor er een niet belastende houding ontstaat en ook voor kindjes met reflux kan dragen de klachten aanzienlijk verminderen door de positie rechtop. En dragen is niet alleen voor de allerkleinste. Ook oudere kindjes kunnen nog prima gedragen worden. Zo is bijvoorbeeld een draagdoek of draagzak veel makkelijker mee te nemen tijdens een dagje dierentuin. Een ouder kindje zal dan niet de hele dag in de drager willen zitten, maar zo heb je wel de mogelijkheid om vermoeide beentjes wat rust te geven.

  Contactgegevens

  Naam: Dicht bij mama
  Vestigingsplaats: Assen
  Website: www.dichtbijmama.nl
  Telefoon: 0611919554
  E-mail: dichtbijmamadragen@gmail.com

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard