Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Trudy van der Zalm

ZP® - Magazine

, 17 november 2021 14:44Laatste update op: 19 november 2021 11:38

Ik ben Trudy van der Zalm; sinds oktober 2021 ben ik werkzaam als draagconsulent in de regio Assen. Als draagconsulent begeleid ik iedereen die zijn of haar kindje wil gaan dragen.

Sinds oktober 2021 begeleid ik ouders en verzorgers bij het dragen van hun kindje(s). Er zijn een heleboel manieren om je kindje op een ergonomische manier dichtbij je te dragen. Ik help je hierbij kijken naar welke manier het beste bij jou en jouw kindje past. Zo kan het zijn dat een draagdoek helemaal bij jou past, dan kan ik je een passende knoop aanleren. Of past een draagzak toch beter bij je? Dan gaan we in een pasconsult verschillende dragers passen om zo tot de ideale match te komen.

In september 2021 heb ik de basisopleiding tot draagconsulent gevolgd. Sindsdien volg ik bijscholingsdagen, masterclasses en hou ik mijn kennis op verschillende manier bij. Zo volg ik in november de bijscholing voor het dragen in bijzondere situaties. Zoals het dragen van een kindje met een spreidbroekje of een voorkeurshouding. Ook het dragen door ouders met lichamelijke klachten is hier ook belangrijk onderdeel van. Want iedereen verdient het om zijn of haar kindje te dragen, en elk kind verdient het om gedragen te worden.

Ik ben in 2019 begonnen met het dragen van mijn eigen zoontje. Vrijwel direct werd het mij duidelijk dat naast het praktische oogpunt van het dragen er nog zo veel positieve effecten zijn. De hechting tussen ouder en kind wordt gestimuleerd tijdens het dragen, signalen van het kind worden sneller opgemerkt door ouders, prikkels van de buitenwereld komen minder hard aan en worden makkelijker verwerkt, de natuurlijke houding wordt gewaarborgd waardoor er een niet belastende houding ontstaat, ook voor kindjes met reflux kan dragen de klachten aanzienlijk verminderen door de positie rechtop.

Contactgegevens

Naam: Dicht bij mama
Vestigingsplaats: Assen
Website: www.dichtbijmama.nl
Telefoon: 0611919554
E-mail: dichtbijmamadragen@gmail.com

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard