1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Suzanne Bergh

  Gepubliceerd op: 12-21-2020Bewerkt op: 2-7-2106
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 12-21-2020Bewerkt op: 2-7-2106
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Ik ben Suzanne Bergh, geregistreerd bekkenfysiotherapeut en moeder van 3 jonge kinderen. Ik behandel mensen met klachten in het bekken, bekkenbodem, buik en de lage rug. Ik wil je graag verwelkomen in mijn praktijk, Bekkenfysiotherapie Bergh, die gevestigd is in het gezondheidscentrum Weert.

  De praktijk staat voor hoogwaardige gespecialiseerde fysiotherapeutische zorg. Met mijn expertise en ervaring kan ik jou tijdens deze bijzondere periode ondersteunen, begeleiden en behandelen.

  Zwangerschap

  De zwangerschap is een bijzondere periode in het leven van een vrouw. Het lichaam ondergaat vele veranderingen. Als vrouw weet ik dat je alle ‘ballen hoog wilt houden’, ook tijdens je zwangerschap. Ik kan je hierbij helpen door adviezen, tips en oefeningen te geven om de zwangerschap zo goed mogelijk en op een verantwoorde manier te doorlopen. Mochten er klachten ontstaan tijdens de zwangerschap wordt er vaak gedacht dat deze klachten erbij horen. Maar in de meeste gevallen is er wel degelijk wat aan te doen.

  Klachten

  Door de hormonale veranderingen ontstaat er een andere belasting voor de lage rug en het bekken. Dit kan leiden tot klachten, dit noemt men zwangerschap gerelateerde bekkenpijn (ZGBP). Het kan zowel tijdens de zwangerschap als na de bevalling bestaan. Bij ZGBP zit de pijn ter hoogte van het heiligbeen, laag in de rug, de bilstreek, met mogelijk uitstraling naar de lies en achterzijde bovenbeen. Dit kan hinder geven bij de dagelijkse bezigheden als traplopen, te lang staan, bukken, tillen en autorijden.

  Na de bevalling

  Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat zwangerschap en bevalling de grootste risicofactoren zijn bij het ontwikkelen van bekkenbodemklachten. Een goede en zorgvuldige begeleiding is heel belangrijk. Ook om mogelijke klachten op latere leeftijd te voorkomen. Natuurlijk heeft het lichaam even de tijd nodig om te herstellen. Toch is het zinvol om op tijd, in je verlofperiode, al aan de slag te gaan om het herstel te bevorderen. Ik kan bepalen wat je fysiek op dat moment nodig hebt om op een goede en verantwoorde manier te herstellen. Ik onderzoek dan het bekken, de bekkenbodem, de buikspieren en de rompstabiliteit. Middels adviezen, oefeningen en bepaalde behandeltechnieken kunnen we dit aanpakken en verbeteren. Zodat je niet beperkt wordt op het moment dat je je werk en (sport) activiteiten weer wilt gaan oppakken.

  Heb je interesse of wil je meer weten? Neem dan contact op!

  Contactgegevens

  Bekkenfysiotherapie Bergh
  6005 AA, Maaseikerweg 45, Weert (Gezondheidscentrum Weert)
  www.bekkenfysiotherapiebergh.nl
  06-57736861
  info@bekkenfysiotherapiebergh.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard