Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Sportfondsenbad Beverwijk

ZP® - Magazine

, 25 October 2019 15:26Laatste update op: 8 November 2021 16:10

Let op: vanaf zaterdag 6 november 2021 gelden er nieuwe corona maatregelen. De bestaande basisregels blijven van kracht. De belangrijkste nieuwe maatregel is dat het coronatoegangsbewijs ook in zwembaden en sportaccommodaties verplicht wordt.

De lessen worden gegeven in het Sportfondsenbad Beverwijk, Kuikensweg 84 te Beverwijk op maandagavond en dinsdagavond van 19.30-20.15 uur. Het liefst reserveren voor deze lessen want VOL = VOL via de website of bij de receptie. Je bent van harte welkom.

De volgende maatregelen zijn vanaf 6 november 2021 van kracht.

De basisregels

Wij roepen onze bezoekers op om alert te blijven op de volgende zaken:

  • Blijf thuis en laat je testen bij klachten, ook als je gevaccineerd bent;
  • Positief getest op corona? Blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn;
  • Houd voldoende afstand tot anderen. Op plekken waar de 1,5 meter afstand niet gegarandeerd kan worden (bijvoorbeeld in de kleedruimtes, gangen en trap), wordt het dragen van een mondkapje geadviseerd, dit is niet verplicht;
  • Let op je persoonlijke hygiëne: vermijd fysiek contact, was vaak en goed je handen en hoest en nies in je elleboog;

Coronatoegangsbewijs

Vanaf zaterdag 6 november 2021 is het coronatoegangsbewijs (QR-code) verplicht voor alle bezoekers vanaf 18 jaar. Dit betekent dat deze personen bij binnenkomst een geldig coronatoegangsbewijs en legitimatiebewijs moeten tonen bij de toegang tot het zwembad of de receptie.

Deze controle neemt tijd in beslag en kan op sommige momenten zorgen voor langere wachttijden bij de receptie. Houd hier alsjeblieft rekening mee en zorg dat je op tijd in het zwembad bent. Op drukke momenten en in het weekend worden (waar mogelijk) extra medewerkers ingezet om de wachttijd tot een minimum te beperken.

Denk je eraan om vooraf te reserveren?

Wat is Zwangerschapszwemmen?

"In ieder geval, van ieder moment genieten."

Gewichtloos

Als je zwanger bent wil je natuurlijk genieten van elk bijzonder moment. De eerste maanden kun je zonder problemen nog van alles doen. Vanaf een maand of vier begint je lichaam flink te veranderen. Als je buik in omvang begint toe begint te nemen zijn veel bewegingen vaak minder prettig. In het water kun je echter vrijwel alle bewegingen probleemloos maken. Je voelt je bijna gewichtloos. En dat heeft een heerlijk ontspannende werking op je lichaam. Naast de heerlijke, vaak wenselijke, ontspanning bevordert het zwemmen de spierfunctie, ontlast de spiergroepen en gewrichten en helpt eventuele pijnklachten te verminderen.

Conditie op peil houden

Het zwangerschapszwemmen wordt gedeeltelijk in het 50-meterbad en gedeeltelijk in het instructiebad gegeven, door een speciaal opgeleide instructeur. Het heerlijk warme water van het instructiebad heeft een gunstig effect op de bloedcirculatie. Daardoor vindt een verhoogde zuurstofopname in het bloed plaats wat prettig is voor moeder en kind. De lessen zijn opgebouwd uit een deel “conditie op peil houden”, spierversterkende oefeningen, en we eindigen met ontspanningsoefeningen in het warme water van het knusse instructiebad.

Zwangerschapszwemmen wordt aangeboden in groepsverband. Zo kun je samen allerlei ervaringen uitwisselen en schept het een unieke en waardevolle band. Na de geboorte kunnen moeder en kind deelnemen aan het ouder & kind zwemmen. Het zwangerschapszwemmen is een doorlopende cursus. Je kunt op ieder moment instromen en je kunt beginnen in elke maand van je zwangerschap.

Contactgegevens

Naam: N.V. Sportfondsenbad Beverwijk
Adres: Kuikensweg 84, 1945 EP Beverwijk
Website: www.sportfondsenbadbeverwijk.nl
Telefoon: 0251-234363
E-mail: beverwijk@sportfondsen.nl

  • Magazine

  • Mijn week

  • Zoeken

  • Dashboard