Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Sjuul Adema

ZP® - Magazine

, 22 November 2019 15:13Laatste update op: 18 November 2020 11:46

Naast het begeleiden van mensen die problemen hebben, individueel of in hun relatie, geef ik ook, met veel plezier, zwangerschapsbegeleiding. Een cursus die jullie voorbereidt op de bevalling en het ouderschap. Als jullie voor haptonomische zwangerschapsbegeleiding kiezen, dan komen jullie met zijn tweeën op een tijdstip dat zo goed mogelijk bij jullie past. De begeleiding die ik geef bestaat uit drie delen.

Hoi, graag stel ik me aan jullie voor.
In 1987 ben ik begonnen als fysiotherapeute en sinds 2005 ben ik werkzaam als haptotherapeute. In mijn praktijk Haptonomie Waterland geef ik Haptonomische pre- en postnatale zwangerschapsbegeleiding. Maar wat houd dat in?

Zwanger

Nu is er het kindje in de buik waar jullie al contact mee kunnen maken. Een kind in de baarmoeder kan al heel veel waarnemen en het reageert op prikkels van buitenaf. Het kan zich terugtrekken en zich heel stil houden, of het kan naar de buikwand toekomen en contact maken met de hand die tegen de buik aan ligt. Kinderen maken allemaal op hun eigen manier contact. Door nu al met jullie kindje te spelen leren jullie het ook al kennen. Daarnaast geeft elke vorm van liefdevolle aanraking jullie kind ook een gevoel van welkom zijn en dat geeft ontspanning en vertrouwen.

De bevalling

Straks is er de bevalling. Jullie horen samen alle informatie die ik geef en de antwoorden op jullie vragen. Dat de weeën die voor de ontsluiting zorgen pijnlijk zijn, daar komen we niet echt onderuit. Maar we kunnen op verschillende manieren met pijn omgaan. Als iemand bang is voor pijn dan zal zij ervan schrikken en meer gespannen worden. Dan ervaart ze de pijn erger dan wanneer ze de pijn kan accepteren en er met haar aandacht naar toe kan gaan.

Jij als partner van je barende vrouw leert van mij hoe haar te helpen om juist naar die pijn toe te gaan. Tijdens de hele bevalling is ontspanning heel belangrijk en ook daar kan jij als partner je vrouw bij helpen. Daarvoor kan ik je eenvoudige handgrepen leren. Zo kunnen jullie echt sámen bevallen.

Na de bevalling

Nog later wordt het kindje geboren en zijn jullie haar of zijn ouders geworden. Hoe gaan jullie om met een huilend kind? Hoe blijven jullie ook goed voor jezelf zorgen? Tijdens de bijeenkomst na de bevalling komt dat ook aan bod. Ook later kan je voor ondersteuning bij mij terecht als er problemen zijn.

Cursus

De stof waar we doorheen gaan neemt 4 of 5 keer een uur in beslag. Als er al ervaring is met vorige bevallingen dan gaan we er soms sneller doorheen. Komen jullie al vroeg in de zwangerschap dan leggen we eerst nadruk op wat jullie nu kunnen doen. Daar heb je dan rustig de tijd voor. Het echte voorbereiden op de bevalling pakken we dan wat later in de zwangerschap.

Jullie kunnen komen zodra de baby zich laat voelen: ongeveer vanaf 20 weken. Het is fijn om de tijd te hebben. Dat maakt het makkelijker om ervan te genieten. Wacht liever niet tot je al over de 30 weken bent. Dan wordt het ineens een spoedcursus. Maar…… beter laat dan nooit.

De kosten zijn € 75,00 per keer.

Contact

Bel of mail me voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Haptonomie Waterland
Sjuul Adema
Rielant 42, Monnickendam
sjuuladema@gmail.com
06 2515 1501
www.haptonomiewaterland.nl/zwangerschapsbegeleiding

  • Magazine

  • Mijn week

  • Zoeken

  • Dashboard