1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Stan Drouen

  Gepubliceerd op: 3 november 2021 11:34Bewerkt op: 9 november 2021 13:27
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 3 november 2021 11:34Bewerkt op: 9 november 2021 13:27
  Geschreven door: ZP® - Magazine

  Powermama

  Sporten tijdens de zwangerschap en na de bevalling

  Veel vrouwen willen gedurende de zwangerschap blijven sporten en na de bevalling zo snel mogelijk weer fit zijn. Een zwangerschap en bevalling vragen echter heel wat van je lichaam. Hier was ik eerst zelf niet bekend mee. Na het voltooien van mijn opleiding ging ik aan de slag om mannen en vrouwen te helpen hun sportieve doel te realiseren. Ik kwam regelmatig voor de situatie dat een dame die zwanger werd, moest afhaken omdat we beide dachten dat rust verplicht was en vanwege mijn eigen onwetendheid over alles wat er wel mogelijk is m.b.t. training en zwangerschap. En dat is een hoop! SD Outdoor Training biedt in samenwerking met de Core Academy, het PowerMama trainingsprogramma aan, speciaal voor vrouwen die willen sporten tijdens de zwangerschap en/of na de bevalling.

  Lees meer over PowerMama bij SD Outdoor Training.

  Waarom deelnemen?

  Als je tijdens je zwangerschap of na je bevalling wilt sporten en niet weet waar je rekening mee moet houden, kunnen er blijvende lichamelijke klachten ontstaan. Gemiddeld één op de vier volwassen vrouwen heeft last van klachten aan de bekkenbodem zoals ongewild urineverlies tijdens inspanning en drie op de tien vrouwen houdt na de eerste zwangerschap een lichte diastase (wijking van de buikspieren). Bij meerdere zwangerschappen neemt de kans op een diastase toe. Een verzakking of prolaps is ook een nare klacht die kan ontstaan door verkeerd trainen. Om dit te voorkomen hebben je buikspieren en bekkenbodemspieren tijdens en na de zwangerschap extra aandacht nodig. Als je buikspieren na de bevalling nog niet hersteld zijn of je bekkenbodemspieren nog niet sterk genoeg zijn is het van belang daar éérst aan te werken. Tijdens de trainingen van het Powermama Programma wordt hier door middel van verschillende oefeningen aandacht aan besteed. Het doel van de trainingen is om fit te blijven tijdens je zwangerschap en je na de bevalling klaar te stomen om (weer) deel te nemen aan reguliere trainingsprogramma’s. Je hebt na afloop een goede basis opgebouwd op het gebied van kracht en uithoudingsvermogen en je weet waar je op moet letten tijdens het sporten. Zo beheers je een goede ademhaling, co-contractie spierkorset en heb je een goed bewegingspatroon.

  Wat houdt het in?

  Het trainingsprogramma richt zich op het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen. We starten met uitleg over houding, diastase en bewegingspatronen. Ook bespreken we de zwangerschap en bevalling en de gevolgen die je daarvan kunt ondervinden. We bekijken wat jouw sterke en zwakke kanten zijn en waar je meer aandacht aan kunt geven. Tijdens de trainingen werken we aan een sterke core, het versterken van grote spiergroepen en de bekkenbodemspieren. Dit alles door middel van functionele bewegingen. Ook maak je elke week kennis met fundamentele beweegpatronen zoals duwen, trekken, hurken, heupscharnier en lopen.

  Voor wie?

  Het PowerMama programma is voor vrouwen die zwanger zijn, recent zijn bevallen en voor vrouwen die tot twee jaar na de bevalling het sporten willen oppakken. Bij een vaginale bevalling zonder complicaties kun je in principe na 6 weken al beginnen met sporten. Bij een keizersnede is dit meestal 8 tot 10 weken. Vrouwen die al aan fitness doen of al enige tijd sporten, maar klachten ervaren aan buik, rug, bekken of bekkenbodem, zijn ook welkom om mee te doen.

  Contactgegevens:

  Praktijk: SD Outdoor Training
  Adres: Muldershof 2, 7221EB Steenderen
  Website: www.sdoutdoortraining.nl
  Telefoon: 06-15 82 99 49
  Email: info@sdoutdoortraining.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard