Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Saskia van Gerven

ZP® - Magazine

, 19 May 2021 02:35Laatste update op: 19 May 2021 02:39

Ik wil je graag helpen bij je droom. Om die fijne knusse momentjes samen te hebben aan de borst. Zonder dat het pijn doet of je je onzeker maakt. Zodat borstvoeding geven mooi is en leuk om te doen.

Wat is de meerwaarde van een lactatiekundige?

Een lactatiekundige is iemand die gespecialiseerd is in de borstvoeding. Borstvoeding geven is iets wat de natuur voor je geregeld heeft, maar het gaat helaas niet altijd even natuurlijk. Borstvoeding geven hoort niet pijnlijk te zijn en je zou je in principe ook geen zorgen hoeven te maken of je kindje wel voldoende drinkt en groeit. Maar toch loopt de borstvoeding niet altijd vlekkeloos en kan je wel wat hulp gebruiken.

Ik kijk samen met jou hoe een voedingsmoment gaat. Ik observeer het drinkgedrag van je kindje, doe daarbij een mondonderzoek en kijk of er andere klachten zijn die ervoor zorgen dat de borstvoeding moeizaam verloopt. Daarna maken we samen een plan. Niet elk advies past bij jou en je kindje. Een consult is een consult en ik neem ruim de tijd voor je om alle vragen te beantwoorden. Dit kan bij je thuis, maar ook in een praktijkruimte in Son. Naderhand kun je kiezen uit 3 verschillende nazorg pakketten, zodat je de nazorg kan kiezen die jij nodig hebt.

Verder heb ik een zeer uitgebreide online cursus borstvoeding gemaakt. Deze bestaat uit losse cursussen, zodat jezelf je eigen cursus kunt samenstellen.

In de afgelopen 15 jaar heb ik op diverse kinderafdelingen en neonatologie/kraamafdelingen gewerkt. Door mijn ervaring als neonatologie verpleegkundige, heb ik veel kinderen kunnen helpen bij de borstvoeding. Dat was niet altijd makkelijk. Deze kinderen waren ziek, te klein of te vroeg geboren. Ik wilde graag leren hoe ik deze moeders nog beter kon helpen. Daarom ben ik in 2017 de opleiding tot lactatiekundige gaan volgen en heb ik het internationaal examen behaald in 2018.

Contactgegevens

  • Magazine

  • Mijn week

  • Zoeken

  • Dashboard