Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Rieja, Monique en Maaike

ZP® - Magazine

, 16 December 2019 09:13Laatste update op: 14 September 2020 12:26

Mondzorg Alkmaar staat voor professioneel, vakkundig, jarenlange ervaring, kwaliteit, zorgzaam en persoonlijke aandacht. Een gezonde mond is belangrijk voor een algehele gezondheid. Jij wilt zwanger worden of je bent al zwanger, nu is een goede mondgezondheid extra belangrijk!

Bekijk website

Door hormoonveranderingen tijdens je zwangerschap heb je meer kans op ontstekingen in je mond. Tijdens je zwangerschap heb je ook een betere doorbloeding van het lichaam waardoor je tandvlees sneller gaat bloeden en gevoeliger is als het niet voldoende gereinigd wordt. Door een veranderd eetpatroon tijdens je zwangerschap kunnen gaatjes sneller ontstaan. Je eet wellicht meer zoetigheden en/of je hebt meer eet- en drink-momenten, waardoor het gebit vaker en aan meer suiker wordt blootgesteld, suiker is de voeding voor bacteriën in de plaque die gaatjes veroorzaken. Dit alles heeft een negatief effect op je mondgezondheid.

Stuur een e-mail

Er zijn aanwijzingen dat ontsteking van het tandvlees zelfs kan leiden tot vroeggeboorte. Bovendien blijkt dat bij een slechte mondhygiëne hebt, jouw kind op latere leeftijd meer kans heeft op tandbederf.

Voorkom problemen en laat je gebit regelmatig controleren door je mondhygiënist. Let op bepaalde symptomen, zoals rood en gezwollen tandvlees, bloedend tandvlees bij het poetsen of eten, loszitten van tanden of kiezen en terugtrekkend tandvlees. Ook een vieze smaak of een slechte adem kan duiden op ontstoken tandvlees.

Kortom, het zorgen voor een goede mondgezondheid voorafgaand aan en tijdens je zwangerschap is van essentieel belang. Neem een kijkje op onze website voor meer informatie en het maken van een afspraak:

Jouw lach is een glimlach waard!

Gegevens

Praktijk: Mondzorg Alkmaar
Vestigingsplaats: Alkmaar
Website: www.mondzorgalkmaar.nl
Telefoonnummer:072-5203385
Email adres: praktijk@mondzorgalkmaar.nl

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Groeikalender
Magazine