1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Frits

  Gepubliceerd op: 4-12-2021Bewerkt op: 5-27-2022
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 4-12-2021Bewerkt op: 5-27-2022
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Mijn naam is Frits: een jonge, bevlogen therapeut met passie voor bewegen. Respectvol, integer en altijd zeer energiek. Als geregistreerd osteopaat volg ik steeds bij- en nascholingen om mijn kennis op peil te houden en uit te breiden.

  Wat is osteopathie?

  Kijkend naar de naam, dan betekent osteo bot en pathos betekent ziekte, verwachten we dat een osteopaat alleen botten behandeld, zoals de wervelkolom bijvoorbeeld. Wervelkolom en bekken nemen dan wel een centrale plaats in tijdens de behandeling. Spieren, bloedvaten, organen, de schedel en het zenuwstelsel worden eveneens bij de behandeling betrokken. De kracht van Osteopathie is namelijk dat het lichaam in zijn totaliteit bekeken wordt. De locatie van de pijn / klacht, is zeker niet altijd de oorzaak van de klacht!

  Het kan zo zijn dat iemand al langere tijd rugklachten heeft, maar dat de oorzaak van deze rugpijn in de darmen zit. Andersom is het ook mogelijk dat een functioneel probleem in de rug een darmklacht zoals PDS kan veroorzaken. Een osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van de klachten en werkt uitsluitend met zijn handen.

  Tijdens de zwangerschap

  Gedurende de zwangerschap zullen er hormonaal en mechanisch van allerlei veranderingen plaatsvinden in uw lichaam. Doordat de buik gaat groeien aan de voorzijde heeft dat o.a. invloed op de stand van de wervelkolom, wat kan resulteren in rug- en bekkenklachten Verschillende organen worden van hun plaats gedrukt en onder invloed van de werking van hormonen veranderen de bindweefsels. Het wil tijdens de zwangerschap nog wel eens voorkomen dat het lichaam niet in staat is om deze veranderingen op te vangen en dan kunnen er klachten ontstaan. Veel voorkomende klachten zijn: hoofdpijn, rugklachten, bekkenklachten, vermoeidheid en misselijkheid. Bij ToThePoint Osteopathie hebben wij een ruime ervaring bij oplossen van deze zwangerschapsgerelateerde klachten.

  Bevallen, en dan?

  Meestal ben je 6 tot 8 weken na de bevalling hersteld. Het komt echter nog wel eens voor dat na de bevalling, of door de bevalling zelf, klachten ontstaan. In dit geval kan een bezoek aan ToThePoint Osteopathie uitkomst bieden.

  Osteopathie bij baby’s

  We zien als osteopaat veel baby’s met uiteenlopende klachten. Vaak gaat het om voorkeurshoudingen, veel of vaak spugen, afgeplatte achterhoofdjes, veel huilen, moeilijke ontlasting of bv. niet lekker in hun vel zitten.

  Deze symptomen hebben heel vaak te maken met het verloop van de bevalling of hoe de zwangerschap is geweest. Deze problemen zijn vaak met een paar osteopatische behandelingen te verhelpen.

  Contactgegevens:

  Website: www.osteopathietiel.nl
  E-mail: info@tothepointtherapie.nl

  ToThePoint Tiel
  Laan van Westroyen 10
  4003 AZ Tiel
  T 088 – 182 55 19
  (Gevestigd in Van der Valk Hotel Tiel)

  ToThePoint Zaltbommel
  Hogeweg 65
  5301 LJ Zaltbommel
  T 088 – 182 55 19
  (Gevestigd in Van der Valk Hotel Zaltbommel)

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard