Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Mirjam Mulder

ZP® - Magazine

, 1 February 2018 16:21Laatste update op: 22 July 2020 16:41

Ik ben mijn loopbaan in 1998 begonnen als oefentherapeute-Mensendieck. Bewegen en gezondheidszorg is echt mijn ding, vooral mensen leren goed te bewegen en hierdoor meer greep te krijgen op klachten.

Bekijk website

Al snel wilde ik meer leren over zwangeren, het bekken en de psychosociale veranderingen bij zwangeren. Ik heb verschillende cursussen gevolgd bij het geboortecentrum in Amsterdam en bij Cecile Rost ben ik bekkentherapeute geworden.

Eenmaal zelf moeder
Toen ik zelf moeder werd in 1999 en daarna in 2001 nog een keer, begreep ik nog beter hoe het is om zwanger te zijn en wat deze heel bijzondere periode in je leven met zich meebrengt op fysiek en emotioneel vlak. Negen maanden op, negen maanden af leek me niet op mij van toepassing, omdat ik altijd zo sportief bezig ben. Toch heeft het me een jaar gekost om me volledig fit, stabiel en energiek te voelen en zelf ook weer andere rollen als vriendin, ondernemende zelfstandige, fanatieke sporter en eropuitgaande persoon, aan te nemen. Tijd is echt een factor in het leven van jonge gezinnen!

Stuur een e-mail

Ik heb veel gehad aan Mensendieck, ademtherapie, yoga en bekkenbodemtraining om ontspannen en sterk te blijven.

De cirkel rond: het gezin beweegt
Inmiddels zijn mijn kinderen pubers en heb ik samen met ons team, andere professionals en de verloskundigen veel kunnen ontwikkelen voor zwangeren. Inmiddels hebben we binnen Sens beweegt je een bekkenteam voor vrouwen met klachten, en begeleiden we zwangeren en moeders in het kraambed, hebben we een MamaFit-programma, slaaptherapie en een mindfulnessprogramma speciaal voor zwangeren en jonge gezinnen.
De kindertherapeute bij Sens ziet de baby’s als ze een voorkeurshouding hebben of als ouders vragen hebben op het gebied van motorische ontwikkeling van pasgeborenen.
Zo is de cirkel rond.

Ik vind het echt belangrijk dat het gezin zich zo stressvrij mogelijk ontwikkelt en zie graag hoe dat beweegt!

Neem een kijkje op onze website voor meer informatie.

Regelmatig tips ontvangen voor gezond zwanger zijn en erna? Volg ons op Facebook.

  • Magazine

  • Mijn week

  • Zoeken

  • Dashboard