1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Miranda Renders

  Gepubliceerd op: 29 september 2021 14:15Bewerkt op: 29 september 2021 14:17
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 29 september 2021 14:15Bewerkt op: 29 september 2021 14:17
  Geschreven door: ZP® - Magazine

  Kinderfysiotherapie na de geboorte

  De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd op het gebied van bewegend functioneren van kinderen en jeugdigen tussen 0 en 18 jaar. Bij zuigelingen zijn er signalen die kunnen wijzen op motorische problemen. Bijvoorbeeld: passiviteit, lage spierspanning en weinig kracht, overstrekken, onrust, asymmetrie, voorkeurshouding, moeite met houdingsveranderingen, eenzijdig bewegen. Ook chronische aandoeningen aan de luchtwegen of veel huilen kunnen een aanwijzing zijn dat er iets aan de hand is. In veel gevallen zullen de artsen van het consultatiebureau of de huisarts een rol spelen bij het signaleren van dergelijke problemen. Vaak geldt: hoe eerder het kind behandeld wordt door een kinderfysiotherapeut, hoe geringer de verstoring van de ontwikkeling van het kind is. Bij baby’s vanaf 2 maanden komt tegenwoordig vaak een "scheefhoofd” voor. Dit kan een scheve afplatting zijn of een symmetrische afplatting. De kinderen tot 2 jaar worden thuis behandeld.

  Kinderbekkenfysiotherapie

  Naast de “gewone” kinderfysiotherapie ben ik ook gespecialiseerd in bekkenproblematiek bij (jonge) kinderen. Kinderbekkenfysiotherapie richt zich op problematiek bij bedplassen, zindelijkheidsproblemen, incontinentie etc.). De kinderen, maar ook de ouders, maak ik door middel van laagdrempelige informatie en oefeningen bewust van wat er in het lijf gebeurt.

  Schrijftherapie Op de basisschool kunnen kinderen problemen ondervinden bij de grove motoriek maar ook bij de kleine motoriek, zoals bij het leren schrijven. Als kinderfysiotherapeut kan ik met gerichte oefeningen dit proces ondersteunen en verbeteren. Dit gebeurt vaak in samenwerking met school.

  Praktijk Van Diepen Utrecht
  Adres: Julianaweg 311, 3523 XC Utrecht
  Website: www.fysiotherapievandiepen.nl
  Telefoon: 030-2891069
  E-mail: info@fysiotherapievandiepen.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard