1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Marlies Renkens

  Gepubliceerd op: 16 november 2020 17:14Bewerkt op: 30 november 2020 02:48
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 16 november 2020 17:14Bewerkt op: 30 november 2020 02:48
  Geschreven door: ZP® - Magazine

  Baby

  Hoe slaapt, drinkt, beweegt en groeit jouw baby? Is je baby tevreden…? Daarna volgt een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Waar kijk ik dan naar? Spierspanning, flexibiliteit, hoe bewegen de wervels, ribben en het middenrif? Hoe is de spanning rond de slokdarm? Hoe beweeglijk zijn armen en benen? Hoe is de schedel gevormd; is er een afplatting?

  Ik kijk daarbij ook altijd naar de onderlinge relaties in het lichaam. Het symptoom kan zich namelijk op een andere plaats manifesteren dan de oorzaak. Kinderen ervaren de behandeling in het algemeen als aangenaam. De belangrijkste kwaliteit is het invoelend vermogen van de handen. Daarvoor is jarenlange training nodig.

  Zwanger

  Ook als je zwanger bent verandert er veel in je lichaam. Dat vraagt om een groot aanpassingsvermogen van organen, bloedsomloop, hormonaal systeem, wervelkolom, bekken etc. Een osteopathische check-up biedt een zinvolle ondersteuning tijdens de zwangerschap. Als voorbereiding op de bevalling, maar ook bij klachten. Wat ik in de praktijk vaak tegenkom zijn klachten van het bekken, de rug, de nek, tintelingen in de handen, vochtophoping in de benen etc.

  Bevalling

  Na de bevalling breekt wederom een periode van veel veranderingen aan, waarin je wat tijd nodig hebt om te wennen aan de nieuwe situatie zowel lichamelijk als ook mentaal. Ook hier is een bezoek aan een osteopaat zeker aan te bevelen voor optimaal herstel of bij klachten.

  Contactgegevens

  Praktijk Osteopathie Marlies Renkens
  Heyendallaan 54e, 6464EP Kerkrade
  Tel: 045-3690526
  E-mail: info@osteopathie-marliesrenkens.nl
  Website: www.osteopathie-marliesrenkens.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard