Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Marleen Senders

ZP® - Magazine

, 20 september 2019 14:32Laatste update op: 15 juli 2020 17:12

Ik ben Marleen Senders, pedagogisch beleidsmedewerker van Kinderdagverblijf Het Sprookjesbos. In 2010 ben ik afgestudeerd als pedagoog aan de Fontys Hoge School. In de loop der jaren mijn specialisatie in het jonge kind aangevuld met diverse certificaten. Als pedagogisch beleidsmedewerker ben ik verantwoordelijk voor het pedagogisch klimaat van Het Sprookjesbos; de wijze waarop wij met onze kinderen omgaan.

Sinds 2010 ben ik werkzaam bij Het Sprookjesbos in verschillende functies, van pedagogisch medewerker, jonge kind specialist tot pedagogisch beleidsmedewerker en pedagogisch coach. Na 9 jaar ervaring kan ik met recht zeggen dat we een organisatie zijn, die kijkt naar de behoefte van uw kind, aansluit bij die behoefte en uw kind een stapje verder helpt in zijn/haar ontwikkeling. U, als ouder, bent een belangrijke partner voor ons, zodat we samen de juiste opvoeding aan uw kind kunnen bieden.

Wat vinden wij belangrijk?

Wij vinden het belangrijk dat uw kind bij ons de kans krijgt om zich zo optimaal mogelijk te kunnen ontwikkelen. Uiteraard passend bij het karakter en de interesses van uw kind én in zijn of haar eigen tempo. Om dit te realiseren is een goede basis belangrijk. Wij zorgen voor een omgeving, activiteiten en medewerkers waarbij uw kind zich goed en veilig voelt. Want als uw kind zich op zijn/haar plek voelt, komt hij/zij optimaal aan ontwikkelen toe. Dat is nou precies wat wij willen bereiken. Hoe klein of groot uw kind ook is.

Voor ons is ieder kind uniek. Dat wil zeggen: elk kind vraagt om een andere benadering. Hierop passen wij ons aan. Zo staan veiligheid, vertrouwen rust en regelmaat centraal bij de opvang van de allerkleinsten. De dagindeling heeft dan ook een duidelijke structuur, die ruimte biedt voor aanpassing aan het ritme van je baby. Wij streven erna om zoveel mogelijk hetzelfde ritme aan te bieden als thuis. Peuters hebben juist weer wat meer uitdaging nodig. Hiervoor hebben wij ons peuteraanbod ontwikkeld. Met activiteiten wordt je peuter gestimuleerd om de wereld om zich heen te ontdekken en tegelijkertijd goed voorbereid op de overstap naar de basisschool.

Naast het pedagogische beleid van onze organisatie, ben ik als pedagogisch coach ook verantwoordelijk voor het pedagogisch handelen van onze pedagogisch medewerkers. Ik observeer de medewerkers en de kinderen middels Video Interactie Begeleiding, geeft tips daar waar nodig en ondersteun de medewerkers op de groep bij vragen over de ontwikkeling van kinderen. Zo geven wij net dat beetje extra aandacht aan onze medewerkers, kinderen en ouders. Dat zorgt ervoor dat onze pedagogische kwaliteit door externen als “sterk” en “voorbeeld voor anderen” wordt bestempeld.

Contactgegevens:

Kinderdagverblijf Het Sprookjesbos
www.hetsprookjesbos.nl
073-6105949
info@hetsprookjesbos.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard