Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Marijke Giesbers-Beerkens

ZP® - Magazine

, 21 May 2019 20:42Laatste update op: 22 July 2020 20:07

Ik ben sinds 1990 werkzaam als fysiotherapeut, sinds 2005 ZwangerFit docent en sinds 2010 als bekkenfysiotherapeut geregistreerd en momenteel ben ik in opleiding tot ademhalings-en ontspanningstherapeut volgens de methode van Dixhoorn. Ik ben moeder van 2 prachtige dochters.

Tijdens mijn eigen zwangerschap, miste ik de sport tijdens mijn zwangerschap en kreeg ik nagenoeg geen antwoord op wat wel en niet mag betreft belasting in de zwangerschap. Ik heb toen de opleiding tot ZwangerFit docent gevolgd en ben in 2007 zelf groepslessen aan zwangere gaan geven ter voorbereiding op hun bevalling en fitheid.

In deze periode van lesgeven kwam ik in aanraking met veel problematiek rondom de zwangerschap. Het was niet alleen rug-en bekkenproblematiek. Maar ook problemen met plas-en ontlasting, pijnklachten liezen/stuitje etc. Ik wilde mijn kennis daarin verdiepen en heb toen de opleiding tot geregistreerd bekkenfysiotherapeut aan het SOMT in Amersfoort in 2010 afgerond.

In mijn omgeving en woonplaats Gennep was nergens een bekkenfysiotherapeut gevestigd. Ik ben toen een praktijk gestart als fysio- en bekkenfysiotherapeut in Gennep. Ik geniet nog steeds van deze stap, echter door drukte heb ik het begeleiden van zwangere in groepsverband helaas stop moeten zetten.
Ik begeleid zwangere alleen nog individueel op mijn praktijk.

Daarnaast neem ik 1x per 3 weken deel aan het uro - gynaecologisch spreekuur in het Maasziekenhuis te Boxmeer samen met de uroloog en gynaecoloog.

Ik heb een samenwerkingsverband met BodemFit. Ik ben heel blij met mijn vak en mijn specialisatie als bekkenfysiotherapeut. Het is een uitdaging om samen met de patiënt tot een oplossing te komen voor zijn of haar klachten. Het geeft mij veel voldoening wanneer ik daar middels adviezen en oefeningen een positieve bijdrage aan kan leveren.

Tenslotte met welke klachten kun je bij de bekkenfysiotherapeut terecht:
• pijnklachten van het bekken, lage rug, heupen, liezen en of stuit in de periode rond en na de zwangerschap en bevalling (vroeger werden deze klachten ook wel bekkeninstabiliteit of symfysiolyse genoemd)
• ongewild verlies van urine en/of ontlasting, incontinentie
• niet te onderdrukken aandrang om te plassen en/of te ontlasten
• moeizaam kwijt kunnen van ontlasting; obstipatie
• de gevolgen van verzakkingen van blaas, baarmoeder of darmen
• pijn in de onderbuik, rond de anus of de geslachtsdelen
• pijn of bij gemeenschap of vaginisme
• fysiotherapeutische begeleiding voor en na operaties in de onderbuik

Ik hoop dat jullie een beeld van bekkenfysiotherapie hebben gekregen en dat je niet te lang met klachten rond blijft lopen.
Bij vragen neem gerust contact op of ga opzoek naar een geregistreerd bekkenfysiotherapeut in jouw omgeving.

Contactgegevens

Naam: Marijke Giesbers – Beerkens
Praktijk: Fysio-en bekkenfysiotherapie M. Giesbers
Website: www.fysiotherapie-gennep.nl
Telefoon: 0485-512548
e-mail: marijke.giesbers@fysiotherapie-gennep.nl

  • Magazine

  • Mijn week

  • Zoeken

  • Dashboard