1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Marijke Fransen-van der List

  Gepubliceerd op: 10-4-2019Bewerkt op: 7-22-2020
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 10-4-2019Bewerkt op: 7-22-2020
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Sinds 1979 ben ik als fysiotherapeut werkzaam in Den Helder. Vanaf 1994 heb ik opleidingen gevolgd voor bekken- en bekkenbodem gerelateerde klachten. Uiteindelijk werd in 2004 de specialisatie bekkenfysiotherapie een feit en kon ik samen met 30 collega's als geregistreerd bekkenfysiotherapeut mijn diploma in ontvangst nemen.

  Klachten en behandeling

  Regelmatig zie ik in de praktijk vrouwen tijdens de zwangerschap met klachten rond het bekken. Het kunnen klachten zijn van stuit, onderrug, urine- en/of ontlastingsverlies.

  Ook na de bevalling kunnen er klachten van stuit, onderrug, urine- en/of ontlastingsverlies zijn. Het laatste met name na een gedeeltelijke of totale ruptuur.

  Ook zonder ruptuur kunnen er problemen zijn met seksuele activiteit, het ophouden van urine of ontlasting en klachten van verzakking. Na de bevalling wordt er door veel vrouwen gedacht dat deze klachten erbij horen en er weinig aan te doen is. Het tegendeel is waar. Voor de gespecialiseerde bekkenfysiotherapeut zijn dit natuurlijke onderwerpen die goed besproken kunnen worden.

  Middels een uitgebreide intake en onderzoek inventariseer ik waar de klachten door veroorzaakt worden. Tijdens de zwangerschap worden o.a. adviezen omtrent houding en handelingen in het dagelijks leven, oefeningen en uitleg over de balans tussen belasting en belastbaarheid gegeven zodat de kwaliteit van leven vaak weer op een goed niveau gebracht wordt.

  Na de bevalling kan er gebruik gemaakt worden van een postpartum consult. Ook hierbij worden er uitleg, advies en oefeningen gegeven om het herstel van het lichaam te ondersteunen en op de juiste wijze de functie van de bekkenbodem te verbeteren.

  Dry Needling

  Ik heb mij verder gespecialiseerd in het behandelen van trigger points in het bekken- en buikgebied middels dry needling. Denk hierbij aan spierverhardingen in de bekkenbodemspieren die pijnklachten bij het vrijen kunnen geven. Ook het litteken na een keizersnede of ruptuur kan pijnklachten in buik- en bekkenbodem veroorzaken en met de dry needling techniek behandeld worden. Het is verrassend om te zien hoe pijnklachten middels deze techniek kunnen verminderen.

  Contactgegevens

  Naam: Marijke Fransen- van der List
  Praktijk: Fysiotherapie De Schooten
  Vestigingsplaats: Waterkeringsweg 30 A, Den Helder
  Telefoon: 0223-632723
  Website: www.fysiodeschooten.nl
  Email: mfransen@fysiodeschooten.nl

  Ook is het via bovenvermelde gegevens mogelijk een afspraak te maken voor het spreekuur in JULIANADORP.
  Adres: Multifunctionele Centrum, Middelzand 3504, Julianadorp

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard