1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Marijke Clabbers-Beldman

  Gepubliceerd op: 12-7-2017Bewerkt op: 3-5-2021
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 12-7-2017Bewerkt op: 3-5-2021
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Mijn naam is Marijke Clabbers-Beldman (1983). Ik werk sinds 2007 als fysiotherapeut en sinds 2020 heb ik mijn eigen praktijk ‘Fysio Villa Westhof’ in Nijmegen. Hier werk ik met veel plezier en in goed contact met huisartsen en verwijzers in de omgeving. In 2014 heb ik tevens de master Sociologie Grootstedelijke Vraagstukken & Beleid afgerond aan de Erasmus Universiteit. Ik ben moeder van twee dochters en een zoon.

  Ik heb in diverse gezondheidscentra en eerstelijns praktijken gewerkt. Ook heb ik enkele jaren samen met twee collega’s een fysiotherapiepraktijk in Amsterdam gerund. Erg leuk! Gaandeweg heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van mensen met spanning en stress gerelateerde klachten. Hierbij valt te denken aan burn out klachten, hyperventilatie, spanningshoofdpijn, langdurige vermoeidheid of aanhoudende spierpijn. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van zwangerschap gerelateerde klachten en postpartum problematiek.

  Ik geef o.a. training via de methode Zwangerfit Mindful, dit is adem en ontspanningstherapie specifiek voor zwangere dames. Ook kun je bij mij terecht met pijnklachten gerelateerd aan lichaamshouding, verminderde stabiliteit of kracht, spanningsklachten/ademhaling of conditietraining tijdens je zwangerschap en in de periode na de geboorte.

  Zwangerschap gerelateerde klachten kunnen ontstaan door te weinig kracht, maar ook door een teveel aan spanning en onvoldoende loslaten. Soms bouwen vrouwen onnodig veel spanning op in deze periode. Adem en ontspanningstherapie kan helpen die klachten te verlichten. Het vermogen tot ontspanning en zelfregulatie is een vaardigheid die gedurende ons hele leven ontzettend waardevol is. Het mooie van mijn werk vind ik als ik deze vaardigheid op een steeds weer unieke wijze kan overdragen. Het geeft mij voldoening iemand te helpen weer in balans te komen en makkelijker door het leven te zien bewegen.

  Menselijk gedrag fascineert mij, zowel in grotere vormen waarnaar de sociologie onderzoek doet, als hoe de individuele mens zich verhoudt tot zijn sociale omgeving. Als fysiotherapeut werk ik vanuit het bio psychosociale model. Naast het fysieke, heb ik ook aandacht voor de psychische en emotionele aspecten van een gezondheidsprobleem. Mijn interesse ligt bij het persoonlijke verhaal, bij de mens, de levensgebeurtenissen die ons allemaal overkomen. Soms kunnen we hierdoor lichamelijke pijnklachten ontwikkelen of verkrampt raken in onze bewegingen.

  Ik maak tijdens mijn behandelingen gebruik van o.a. de volgende fysiotherapeutische behandeltechnieken: ZwangerFit Mindful©, adem & ontspanningstherapie volgens o.a. van Dixhoorn, Basic Body Awareness Therapy, focussen volgens Gendlin en natuurlijk conditie, kracht, balans en stabiliteitstraining.

  Heb je vragen, neem gerust contact met mij op of neem een kijkje op onze website voor meer informatie.
  Onze praktijk is beoordeeld met een 9 op Zorgkaart.nl.

  Contactgegevens

  Locatie: Fysio Villa Westhof, Berg en Dalseweg 172, 6522 CC Nijmegen
  Website: www.fysiovillawesthof.nl
  Telefoon: 024 679 1645
  Email: info@fysiovillawesthof.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard