1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Marieke Hoogkamer-Machiels en Michelle Bernhardi

  Gepubliceerd op: 3-11-2020Bewerkt op: 4-10-2024
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 3-11-2020Bewerkt op: 4-10-2024
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Hallo allemaal, ik ben Marieke Hoogkamer en geregistreerd bekkenfysiotherapeute in Oldenzaal bij Fysiopraktijk Berghuizen. Sinds de tijd dat mijn eigen kinderen werden geboren raakte ik gefascineerd in alles wat met zwangerschappen, bekken en bekkenklachten te maken heeft.

  Over mij

  Toen een nieuwe opleiding tot specialist bekkenfysiotherapie in Rotterdam werd opgestart ben ik die opleiding gaan doen. Sinds 2006 ben ik geregistreerd en na 3 jaar heb ik mijn master gedaan. Daarna ben ik verder gaan studeren en heb mijn aantekening seksuologie NVVS gehaald en in 2020 mijn opleiding bekkenfysiotherapie bij kinderen. Zo zie je maar, je bent nooit uitgeleerd.

  Wat kan ik voor jou betekenen?

  Een bekkenfysiotherapeute is een gespecialiseerde fysiotherapeute die de klachten van pijn in lage rug en bekken behandeld maar ook alle klachten van incontinentie, verzakkingsklachten en problemen met b.v. ontlasting. Door mijn aantekening seksuologie zie ik ook patiënten met deze specifieke klachten. Bekkenfysiotherapie met al zijn facetten is voor vrouwen, mannen en kinderen.

  Vaak hebben deze bovenstaande klachten vaak met elkaar te maken. Het mooie van mijn vak is om er achter te komen waar de klachten vandaan komen en deze dan zo goed mogelijk te behandelen.

  ZwangerFit

  Bekkenpijnen rond de zwangerschap, urineverlies en klachten na de zwangerschap en bevalling zie ik veel. Samen met de zwangere probeer ik de klachten in kaart te brengen, deze te behandelen en de belasting aan te passen aan de klacht en de zwangerschap. Voor de zwangeren weten we dat het heel belangrijk is om sterk en stabiel te blijven in de zwangerschap. Daarom ben ik groot voorstander van ZwangerFit. Deze cursus, waar veel op individuele basis getraind wordt, is een aanvulling. Ook de voorbereiding op de bevalling met weeënopvang, ademhaling en ontspanning is belangrijk. Daarnaast is goede informatie essentieel. Wij geven ZwangerFit in de praktijk.

  De behoefte om de bekkenbodem na de bevalling te laten controleren wordt ook steeds groter. Ik zie veel vrouwen met stuitklachten, urineverlies, seksuologische klachten, verzakkingsklachten en/of een zwaar vaginaal gevoel na de partus.

  Blijf niet doorlopen

  Maak een afspraak. Blijf daar niet te lang mee doorlopen. De bekkenbodem is te belangrijk voor je toekomst en mogelijk voor andere zwangerschappen. En denk vooral aan een goede voorbereiding op je bevalling. Denk aan ZwangerFit!

  Contactgegevens

  Naam: Marieke Hoogkamer-Machiels
  Praktijk: Fysiopraktijk Berghuizen Oldenzaal
  Website: www.fysiopraktijkberghuizen.nl
  Telefoon: 0541-662266
  E-mail: info@fysiopraktijkberghuizen.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard