Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Liesbeth van Amerongen-Koelemij

ZP® - Magazine

, 12 augustus 2019 10:28Laatste update op: 20 juli 2020 14:55

Ik ben Liesbeth van Amerongen–Koelemij en al ruim 30 jaar werk ik als verpleegkundige met moeders en baby’s op verschillende neonatologie afdelingen. In november 2000 rondde ik de opleiding tot gespecialiseerd verpleegkundige neonatologie af. Sinds vijf jaar ben ik ook lactatiekundige IBCLC en heb ik mijn eigen praktijk.

Voor mij zijn baby’s en borstvoeding onlosmakelijk met elkaar verbonden en daarom was lactatiekundige worden voor mij een logische volgende stap.

Ik kwam voor het eerst met borstvoeding in contact toen ik in 1985 op de kinderafdeling ging werken. Daaraan terugdenkend constateer ik dat er sindsdien ongelofelijk veel veranderd is; vooral in de manier waarop moeders die hun kindje aan de borst willen voeden geholpen worden.

Ook op persoonlijk vlak heb ik ervaring met borstvoeding. Mijn twee dochters heb ik beiden een half jaar of langer borstvoeding gegeven, hierbij heb ik persoonlijk ondervonden dat elk kind, en daarmee elk borstvoedingskoppel en elke borstvoedingsperiode weer heel anders is.

Door mijn werk als neonatologie verpleegkundige heb ik veel ervaring met prematuur geboren baby’s en kinderen die extra aandacht nodig hebben. Ik weet dus als geen ander dat deze kinderen in een vroeg stadium goede begeleiding nodig hebben. Daarom mag je altijd vrijblijvend contact met mij opnemen, zelfs als je kindje misschien nog in het ziekenhuis ligt.

Samen met collega’s heb ik voor de beroepsvereniging NVL gewerkt aan de totstandkoming van een werkdocument over Bijvoeden bij borstvoeding.

Je kunt bij mij terecht voor al jouw vragen over borstvoeding, of je nu nog in de kraamdagen bent of al meerdere weken of maanden voedt. Zelfs in je zwangerschap ben je met vragen of zorgen over borstvoeding willen gaan geven bij mij aan het goede adres.
Samen kunnen we zorgen voor de beste oplossing voor jou en je kind.

Contactgegevens:

Naam praktijk: Borstvoedingspraktijk Kennemerland
Vestigingsplaats: IJmuiden
Website: www.borstvoedingspraktijkkennemerland.nl
Telefoonnummer: 0255-700208dit nummer staat permanent doorgeschakeld naar mijn mobiel
E-mail adres: info@borstvoedingspraktijkkennemerland.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard