Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Kitty Vet

ZP® - Magazine

, 12 April 2019 12:34Laatste update op: 23 July 2020 22:15

Hallo ik ben Kitty Vet, en ben 12 1/2 jaar werkzaam in Zwembad “Waardergolf” als allround zwemonderwijzer. Ik geef verschillende soorten lessen, waaronder zwangerschapszwemmen, babymassage en ouder/kind lessen. Hiervoor heb ik verschillende cursussen gevolgd en inmiddels de nodige praktijkervaring.

Bekijk website

Voor wie?

Kom zwangerschapszwemmen vanaf zwangerschapsweek 10 tot 42 weken zwangerschap en voor de massage kun je aansluiten met je pas geboren kindje in de weken 6 weken tot 6 manden. De 'ouder/kind lessen' zijn voor ouders, verzorgers, opa’s en oma’s met kinderen in de leeftijd van 0 t/m 4 jaar.

Stuur een e-mail

Zwangerschapszwemmen

De zwangeren komen om lekker te zwemmen in heerlijk warm water (ruim 31 graden). Dit heeft bovendien een gunstige invloed op je bloedcirculatie. Daarvoor vindt een verhoogde zuurstofopname in je bloed plaats, wat belangrijk is voor jou en je kind. Tevens doen we oefeningen waardoor je heerlijk ontspannen thuiskomt en waar je ook wat aan hebt tijdens je bevalling.

Samen met andere aanstaande moeders kun je bovendien nog allerlei ervaringen uitwisselen. Dat schept een unieke en waardevolle band.

Babymassage

De ouders komen voor de babymassage omdat dit een leuke en ontspannende manier is om intens contact te krijgen met je baby. Lichamelijke aanraking is een tastbaar bewijs van genegenheid. Baby’s zijn hier heel gevoelig voor. Babymassage werkt niet alleen heel ontspannend voor de baby, maar ook voor de ouder/verzorger. Andere positieve invloeden van babymassage zijn een beter slaapgedrag en een goede spijsvertering. De baby’s gaan aan het einde van elke les ook nog even heerlijk in de tummy tub en daarna nog even het water in.

Ouder/kind lessen

De ouders/verzorgers die samen naar de ouder/kind lessen komen, komen om hun kind te begeleiden in het water onder mijn deskundige leiding, met als doelstelling je kind snel vertrouwd te maken met het water. Tijdens de lessen zullen een aantal basisbegrippen worden behandeld en herhaald. Zo leren we de kinderen om onder water te gaan, springen van de kant, drijven op buik en rug en nog heel veel meer. Gedurende de lessen zingen we veel liedjes. Veel kinderen herkennen de liedjes en weten op den duur wat voor oefening daar bij hoort.

Door het lichaamscontact en het zingen van liedjes wordt ook de band tussen ouder en kind versterkt. Het warme water heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van het kind, zoals het bevorderen van de motoriek, oriëntatie, coördinatie en de ademhaling van het kind.

Over mij

Ik werk nu 12 ½ jaar in zwembad “Waardergolf” en heb bij aanvang de opleiding Allround zwembadonderwijzer gedaan. Aansluitend heb ik nog o.a de cursussen Ouder/kind , Zwangerschapszwemmen en Babymassage gedaan om mij hier verder in te verdiepen.

Deze doelgroepen trekken mij erg aan omdat ik vanuit mijn verleden als kraamverzorgster het heel prettig/leuk vind om met kinderen te werken

Contactgegevens:

ZWEMBAD WAARDERGOLF
Beukenlaan 1b
1701 DA Heerhugowaard

Website: www.heerhugowaardsport.nl
Telefoon: 072-5675040
E-mail: info@heerhugowaardsport.nl

  • Magazine

  • Mijn week

  • Zoeken

  • Dashboard