1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Kitty Bruijnes-Beumer

  Gepubliceerd op: 2-12-2020Bewerkt op: 6-19-2020
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 2-12-2020Bewerkt op: 6-19-2020
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Hallo, mijn naam is Kitty Bruijnes-Beumer, zelf trotse moeder van een 10 jarige zoon. Sinds 2003 heb ik met veel plezier mijn eigen osteopathie praktijk in Barneveld. Al vrij snel merkte ik dat het behandelen van baby’s en kinderen niet hetzelfde was als een behandeling bij volwassenen. Daarom ben 2-jarige opleiding osteopathie van de zwangere vrouw, baby’s en kinderen bij zowel de I.A.O (Internationale Academie voor Osteopathie) als bij Panta Rhei. gaan volgen. Daarnaast woon ik regelmatig bij- en nascholingscursussen bij op het gebied van baby’s en kinderen. Zo zie ik regelmatig zwangere en vele baby’s bij mij in de praktijk.

  De zwangerschap is een periode waarin er enorm veel verandert in het lichaam van de (aanstaande) moeder. Meestal gaat dit goed, maar er kunnen ook een aantal vervelende klachten ontstaan. Door op zoek te gaan naar bewegingsverlies in het lichaam en deze proberen op te lossen met mijn handen, hoop ik dat de klacht verlicht of verdwijnt. Zo probeer ik ook het lichaam te helpen voor de komende bevalling.

  Niet alleen voor de moeder maar ook voor de baby kan de bevalling een heftige gebeurtenis zijn waarbij er bewegingsverlies kan ontstaan. Dit kan soms bij baby gelijk klachten veroorzaken, maar ook pas na een aantal weken pijn en/of onrust geven. Dan is het fijn als ik mee mag kijken en voelen om het kindje weer terug in balans te brengen. En als een baby lekker in zijn vel zit kan het ook beter reageren op de omgeving en komen vaak de eerste lachjes of komen ze ineens in een volgende fase van de ontwikkeling. Vaak hoor ik van ouders dat ze nu pas kunnen genieten van hun verlof.

  Altijd zorg ik ervoor dat ik veilig behandel, gebruik hierbij dan ook geen manipulatie’s (kraken). En zo nodig adviseer ik de zwangere of ouders om contact op te nemen met huisarts, consultatiebureau, fysiotherapeut of lactatiedeskundige.

  Ik hoop op een fijne samenwerking om deze belangrijke periode van de zwangere en baby zo zorgeloos mogelijk te laten verlopen.

  Contactgegevens

  Naam praktijk: Osteopathie Barneveld
  Vestigingsplaats: Barneveld
  Telefoonnummer: 0342 41336 E-mail: info@osteopathie-barneveld.nl
  Website: www.osteopathie-barneveld.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard