1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Joyce Vlamings

  Gepubliceerd op: 9-20-2019Bewerkt op: 2-2-2024
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 9-20-2019Bewerkt op: 2-2-2024
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Mijn naam is Joyce Vlamings en samen met mijn vriend Floris en onze kinderen; Mijntje (13 jaar) en Pepijn (11 jaar), wonen wij in het mooie en gezellige Den Bosch. Ik ben Pedagoge met als specialisatie; pedagogische advisering.

  Mijn achtergrond ligt in de Kinderopvang waar ik in 1992 begon als pedagogisch medewerkster. Uiteindelijk ben ik doorgestroomd naar de functie van (interim)locatiemanager van verschillende kinderopvangorganisaties.

  In 2014 ben ik uit de Kinderopvang gestapt en ben ik mijn eigen bedrijf gestart; een pedagogisch adviesbureau. Mijn bedrijf heet Joyeux (swajeu) wat Frans is voor ‘blij’/’vrolijk'. Ik heb die naam gekozen omdat het mijn streven is, het opvoeden voor alle ouders, pedagogisch medewerkers en kinderen tot een plezier te maken. Het pad van baby, naar dreumes, peuter en kleuter, de ontwikkeling van een kind, is een enkele reis. Hoe mooi zou het zijn als iedere ouder en/of pedagogisch medewerker daar zoveel mogelijk van kan genieten?

  Maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan!

  Want sinds 1 oktober 2021 ben ik weer terug in de Kinderopvang. Ik werk als Pedagogisch coach en beleidsmedewerker bij Partou - locatie kinderdagverblijf Het Sprookjesbos. Dat betekent dat ik o.a. verantwoordelijk ben voor het (her)schrijven en implementeren van het pedagogisch beleid en het pedagogisch handelen van de pedagogisch medewerkers. Samen met de pedagogisch medewerkers kijk ik naar wat de kinderen nodig hebben om zich zo optimaal mogelijk te kunnen ontwikkelen op alle ontwikkelingsgebieden.

  Om dit te kunnen realiseren is een goed pedagogisch klimaat noodzakelijk. Een goed pedagogisch klimaat kenmerkt zich door vaste regels en structuur en geeft daardoor voorspelbaarheid en rust. Vaste afspraken, regels en routines, duidelijke verwachtingen, heldere structuren en kaders zorgen voor voorspelbaar gedrag van de pedagogisch medewerkers. De kinderen weten waar ze op kunnen rekenen. Daarbij wordt uiteraard gekeken naar de interesses en mogelijkheden van de kinderen.

  Bij Partou - locatie Kinderdagverblijf Het Sprookjesbos ontwikkelen de kinderen spelenderwijs allerlei vaardigheden. Zo leren kinderen bijvoorbeeld met elkaar om te gaan en samen te spelen. Ze leren nieuwe woorden en getallen en ook kleuren en vormen te herkennen. Wij proberen de kinderen daarbij zo optimaal mogelijk te ondersteunen en ontwikkelingskansen te bieden.

  Contactgegevens:

  Partou - locatie kinderdagverblijf Het Sprookjesbos
  www.hetsprookjesbos.nl
  073-6105949
  info@hetsprookjesbos.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard