1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Speel- en leercentrum REKI

  Gepubliceerd op: 5-18-2020Bewerkt op: 7-18-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 5-18-2020Bewerkt op: 7-18-2023
  Geschreven door: ZP® - Magazine

  Wat een wonder, er groeit een baby in mijn buik

  Allereerst willen wij, Renate, Wendy, Bonita en Conny, life coaches van het eerste Feel Good Centrum in Delft, jou feliciteren met je zwangerschap! Wij hopen dat het voor jou, als ouder(s), prachtig nieuws is en je het met vreugde met anderen deelt. Is het nog te vroeg om te delen? Enthousiast roepen wij nu al in koor Hoera er komt een baby en wensen je een voorspoedige zwangerschap en bevalling.

  Positief gezond ouderschap

  Koester het moment van dit positieve nieuws, maak er een mooie herinnering van voor jullie toekomstig nageslacht! Je nieuwe leven gaat NU in en veranderingen vliegen om je oren. De zwangerschap, bevalling en transitie naar positief gezond ouderschap is de grootste uitdaging van jullie nieuwe leven! Blijf positief en geniet, ook van de ups en downs, in dit nieuwe leven. Wij nemen ons petje voor jullie af!

  Een goede start in de eerste 1001 dagen werkt een leven lang door

  De periode van conceptie tot en met het tweede jaar van je kind duurt ongeveer 1001 dagen. Deze eerste levensfase vormt de basis voor gezondheid en een kansrijke start op lichamelijk, sociaal en emotioneel gebied. In deze dagen wensen wij jullie, je (ongeboren) kind en jij, als ouder(s), veel liefde, plezier, geluk en positieve kracht!

  Geloof in jezelf, alles is mogelijk

  In een onderzoek met tweeduizend respondenten geeft 96% van de ouders aan dat het ouderschap tijdens de eerste 1000 dagen een trots gevoel brengt. Tegelijkertijd ervaart 91% het als een zware taak, waarbij meer hulp welkom is. Daarnaast voelt 67% van de ouders zich snel tot last en vraagt daardoor niet vaak om hulp. Mocht je het even niet zien zitten realiseer dat het een downmoment van je (nieuwe) leven is want wij vertrouwen erop dat jij de ups weer gaat zien, voelen en ervaren. Alles is mogelijk, zeker als je vertrouwd op ons en je kind inschrijft voor onze Feel Good Centrum, een combinatie van Coaching 1001 Days, Speel- en leercentrum REKI & Pre-school REKI!

  Verandering biedt kansen

  Alles verandert in je zwangerschap en na de geboorte van je kind! Misschien heeft de verloskundige je het advies al gegeven om zo snel mogelijk je kind in te schrijven bij een kinderopvangcentrum. Of heb jij besloten om wat langer met zwangerschapsverlof te gaan, kies je voor gedeelde ouderschap, aangepaste werkuren, een oppas of familieopvang. Realiseer je dat er genoeg kansen en mogelijkheden zijn om een sociaal netwerk om je heen te bouwen. Wij bouwen graag met je kind en jou een gelijkwaardige relatie op die blijft groeien. Door te kiezen voor ons Feel Good Centrum krijg JIJ de ruimte & vrijheid om de combinatie werk/studie-gezin een positieve boost te geven.

  Beleef samen plezier door speelsheid en creativiteit

  Wij hopen dat je plezier hebt met elkaar en open staat voor speelsheid en creativiteit. Speelsheid is het vermogen om te spelen en wij hopen dat JIJ je vaardigheden prikkelt zoals gek doen, fantasie hebben, energiek zijn, plezier hebben en ondeugend zijn. Jouw losheid zorgt ook voor meer speelplezier met je kind en partner. Daarnaast zijn het de vaardigheden die wij koesteren in ons Feel Good Centrum!

  Creativiteit is het vermogen om nieuwe dingen te bedenken en/of te creëren. Door creatief te denken kun je innoveren, vernieuwende oplossingen verzinnen, kansen zien en originele ideeën bedenken. Onderzoek heeft aangetoond dat creativiteit of een creatieve bezigheid stress verminderd. Zie het als een kalmeringsmiddel, het verhoogt de positieve mindset en verbetert je gemoedstoestand. Redenen genoeg om JOU over de streep te helpen om wat meer creativiteit in je nieuwe leven te omarmen. Wij zijn graag de inspiratiebron, voor jou & je kind, en bieden enthousiast elke dag hiervoor uitdagende momenten en kansen.

  Vier aspecten voor een goed begin

  Samenbouwen aan een sensitieve responsieve relatie met elkaar is investeren in een veilige, gezonde basis voor het welzijn van je kind, jezelf en je gezin. Vier aspecten die zorgdragen voor een goed begin zijn:

  1. Een gezonde leefstijl & omgeving Gezonde voeding & beweging, genoeg ontspanning & slaap en een veilige leefomgeving
  2. Hechting en aandacht Liefde & knuffelen, positief gedrag, veiligheid
  3. Prikkelen en stimuleren Spelen, praten & interactie, voorlezen & zingen, zelf laten ontdekken 4.Sociaal netwerk Fijne mensen om je heen, hulp vragen, hulp bieden

  Vele factoren zijn van invloed en beïnvloeden elkaar over en weer. Wij hebben de vier aspecten meegenomen in onze visie en beleid. Kies je voor ons Feel Good Centrum dan bouwen we samen aan een geweldige toekomst voor je kind.

  Gelukkige hersenen zorgen voor een positief gezond leven

  Onderzoek toont aan dat hersenen gelukkig worden als er aandacht is voor brein, regulatie, relaties en stress. Deze kernbegrippen staan altijd met elkaar in verbinding, EN in relatie tot het kind, de ouders en omgeving.
  Brein: Vanaf de zesde maand in de zwangerschap totdat je baby anderhalf jaar oud is maken de hersenen 200.000 tot 300.000 synapsen per minuut aan. Vroege ervaringen beïnvloeden de ontwikkeling van de structuur en functie van de hersenen. Ze vormen de basis van het toekomstige gedrag, leervermogen en gezondheid van je kind. Ons Positief Gezond Activiteitenprogramma zorgt voor positieve ervaringen en veiligheid in de relatie met jezelf en die ander. Vanaf 6 weken oud krijgt je baby de vrijheid en ruimte om spelenderwijs de eerste stappen voor een gezonder & gelukkiger leven te zetten.
  Regulatie: Door je kind warm, gevoed en vast te houden leert je baby in veiligheid over het ervaren, herkennen en doseren van sensaties, belevingen en gevoelservaringen (emoties) van zichzelf en van die ander. Wij zorgen graag, samen met jou, voor een optimale balans tussen ontwikkelen en de rust om te verwerken waardoor je baby veerkrachtig wordt. Relaties: Een gezonde relatie opbouwen met je kind is o.a. gebaseerd op het voortdurend geven en nemen (serve and return), een interactie tussen je kind- jou en anderen. Wij bouwen graag samen met jou, een positieve gezonde relatie op met je kind waardoor hij/zij de kans krijgt om meer inzichten te ontwikkelen in de gevoelens, behoeften en gedachten van zichzelf en anderen.
  Stress: Stress is cruciaal voor de ontwikkeling van je kind. Zonder stress en frustratie, geen uitdaging om nieuwe vaardigheden te ontdekken en te ontwikkelen. Wij bieden je kind graag binnen een veilige omgeving de tools aan om spelenderwijs te leren omgaan met moeilijkheden en tegenslag. Juist stress ombuigen in veerkracht is ons doel!

  Ons Feel Good Centrum is een warm liefdevol (t)huis

  Wij hopen je overtuigd te hebben dat wij je kind liefdevol kunnen ondersteunen op weg naar een geweldig leven. Ons Positief Gezond Activiteitenprogramma speelt in op zelfontwikkeling hierdoor leert je kind spelenderwijs eerst de beste vriend van zichzelf te worden en open te staan voor die ander (kind, life coach). Wij willen je kind laten stralen in persoonlijke groei en kracht.

  De wereld is van iedereen, geniet van elkaar

  Onze passie voor elk kind is groot en wij bieden je kind elke dag nieuwe kansen, uitdagingen & ervaringen om de wereld om zich heen te verkennen. Samen met de life coach gaat je kind op ontdekkingsreis naar zichzelf, de ander en de wereld die van iedereen is. Onze missie is samen speciale momenten & magische situaties beleven en mooie herinneringen opbouwen voor later. En wanneer de dag voorbij is, weet je kind dat hij/zij welkom is om de volgende keer opnieuw mooie dingen te ontdekken, te voelen & te doen in ons Feel Good Centrum.

  Sta je open voor ons Feel Good gevoel? Schrijf je kind dan NU in!

  Wij zijn enthousiast over ons Feel Good Centrum en cultuur sensitieve responsieve omgang met kind & ouders. Jij ook? Neem ook een kijkje op ons social media Instagram en Facebook https://www.instagram.com/reki_1990/ en https://www.facebook.com/REKI.1990/. Of bezoek onze website www.reki.nl en voor meer informatie en een inschrijfformulier kan er gemaild worden naar info@reki.nl. Wij heten je graag welkom in onze warme community.

  Contactgegevens

  REKI B.V.
  Kluizenaarsbocht 2-4
  2614 GT Delft
  www.reki.nl
  Tel: 06-30400657|06-20144654
  E-mail: info@reki.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard