1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  Joyce Bellaart

  ZP® - Magazine

  , 6 juli 2021 17:43Laatste update op: 31 mei 2022 20:13

  Mijn naam is Joyce Bellaart en ik ben sinds 2006 fysiotherapeute en sinds 2012 ook kinderfysiotherapeute. Vanaf 2007 werk ik met veel plezier bij fysiotherapie Berger, Twilt en Tielman in Zwijndrecht.

  Waarom naar de kinderfysiotherapeut?

  Baby’s kunnen al terecht bij de kinderfysiotherapeut. Eén op de vijf baby’s heeft een voorkeurshouding. Dat wil zeggen, dat je kindje voor driekwart van de tijd met zijn of haar hoofdje naar één kant kijkt. Hierdoor kan een schedel gaan vervormen of een asymmetrische motorische ontwikkeling ontstaan. Om ervoor te zorgen dat dit niet veregerd of zelfs verbeterd, kan de kinderfysiotherapeut met tips en oefeningen hulp bieden. Ook wordt je kindje lichamelijk onderzocht.

  Verder kun je bij de kinderfysiotherapeut terecht als je baby veel huilt, refluxklachten heeft of zich motorisch later of anders ontwikkelt.

  Op oudere leeftijd zie ik kinderen die zich fijn- of grofmotorisch anders of later ontwikkelen. Ook dan kan de kinderfysiotherapeut hulp bieden, zodat je kind hopelijk weer kan meekomen met leeftijdsgenootjes. Maar, ik zie ook kinderen met pijn, blessures of andere klachten. Op onze website staat een lijstje vermeld waarvoor kinderen allemaal behandeld kunnen worden.

  Doorverwijzing naar een kinderfysiotherapeut

  Binnen onze praktijk kan er worden samengewerkt met andere disciplines binnen de fysiotherapie. Er kan, indien nodig en na toestemming van ouders, overlegd worden met bijvoorbeeld een arts, leerkracht van school, podotherapeut, ergotherapeut, logopediste etc. Dit allemaal met als doel je kind zo goed mogelijk te helpen.

  Kinderfysiotherapie wordt per jaar sowieso 18 keer uit de basisverzekering vergoed.

  Het kan zijn dat het consultatiebureau, de kinderarts of de huisarts je kind verwijst voor kinderfysiotherapie. Bij kinderen onder de 2 jaar mag de kinderfysiotherapeut op verwijzing ook aan huis komen behandelen.

  Afspraak maken

  In de praktijk zijn wij als fysiotherapeuten vrij toegankelijk. Dat betekent dat je ook zonder verwijzing in de praktijk een afspraak kunt maken. Dus mocht je vragen hebben of twijfels over de motorische ontwikkeling van je kind, neem dan telefonisch contact op voor een afspraak (078-6127099).

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard