Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Josephine de Koning en Marieke Rolvers-Metselaar

ZP® - Magazine

, 24 June 2019 12:36Laatste update op: 6 July 2020 11:41

Wij zijn Josephine de Koning en Marieke Rolvers – Metselaar, praktijkeigenaren van Bekkenfysiotherapie Hoofddorp. Bekkenfysiotherapie Hoofddorp is een gespecialiseerde praktijk voor bekken- en bekkenbodemproblemen bij mannen, vrouwen en kinderen.

Bekijk website

Wij willen zorg met aandacht leveren aan iedere afzonderlijke patiënt met zijn of haar specifieke probleem rondom het bekkengebied. Problemen rondom het bekkengebied zijn vaak complex en vereisen specialistische kennis. Wij leveren deze specialistische zorg.

Naar onze mening is de zorg rondom bekkenbodemproblematiek gedeelde zorg. Dat betekent dat wij samenwerken met huisartsen en verloskundigen uit Hoofddorp, Nieuw Vennep en omliggende plaatsen. Met de specialisten uit het Spaarne Gasthuis bestaat een reeds lang bestaande intensieve samenwerking.

Stuur een e-mail

Josephine de Koning(master)bekkenfysiotherapeut, kinderbekkenfysiotherapeut

"Inmiddels werk ik al weer meer dan 14 jaar als bekkenfysiotherapeut. De jaren daarvoor heb ik gewerkt als algemeen fysiotherapeut/manueeltherapeut. De master- en kinderbekkenfysiotherapie-opleiding was een logisch vervolg in 2012. In onze praktijk zien we dus mannen, vrouwen en kinderen met bekken- en bekkenbodemproblemen.

Sinds de start van de praktijk in 2008 zijn zwangeren altijd een aanzienlijke groep geweest. De samenwerking met verloskundigen en gynaecologen is hierin belangrijk geweest. We merken de laatste jaren dat zwangeren steeds vaker zelf hulp zoeken als er lichamelijke klachten ontstaan in relatie tot de zwangerschap.

De vragen die vrouwen stellen zijn heel divers. Vaak gericht op bekkenpijn en het verminderen van klachten. Hoe ga je om met werkbelasting, de zorg voor de kinderen en de keuzes die je soms moet maken om werk, thuis en ook nog sociale dingen te kunnen blijven doen?

Vragen over het herstel van je bekkenbodem of klachten die te maken hebben met je bekkenbodem zijn soms ingewikkelder. Dan is het fijn als je weet dat je hulp kunt zoeken en dat je niet de enige bent met dit soort klachten of problemen. Er verandert veel tijdens de zwangerschap en na een bevalling. Dan is het niet verwonderlijk dat je lichaam tijd nodig heeft om weer in het gareel te komen en daar kun je soms hulp bij nodig hebben."

Marieke Rolvers-Metselaar (master)bekkenfysiotherapeut, kinderbekkenfysiotherapeut

"Na ruim tien jaar als algemeen fysiotherapeut gewerkt te hebben, heb ik in 2012 mijn master opleiding bekkenfysiotherapie afgerond, twee jaar later gevolgd door de opleiding bekkenfysiotherapie voor kinderen. Per 2015 ben ik ingetreden in de maatschap Bekkenfysiotherapie Hoofddorp.

Bekken- en bekkenbodemklachten kunnen iedereen treffen, niet alleen zwangeren, maar ook vrouwen zonder doorgemaakte zwangerschappen én mannen. Door de specialisatie kinderbekkenfysiotherapie zie ik inmiddels mensen van jong tot oud. Dat maakt het vak iedere dag weer ontzettend gevarieerd en leuk!

Toch zijn de zwangeren wel een bijzondere groep om mee te werken. Het is verbazingwekkend hoe het vrouwelijk lichaam tijdens de zwangerschap verandert. In het bekken komt ruimte, het kindje groeit en wordt negen maanden gedragen door de bekkenbodemspieren. Vervolgens vindt de bevalling plaats. Alles bij elkaar een pittige job!

Niet vreemd dat er (vroeg of laat) klachten kunnen optreden. Een zwangerschap vraagt aandacht, bewustzijn van het lijf en aanpassing van activiteiten. Veel vrouwen onderschatten dit en geven hun lichaam, en in het bijzonder de bekkenbodem, te weinig aandacht en rust. Met name na de bevalling is dit erg belangrijk om klachten op latere leeftijd te voorkomen.

Het voelt als een belangrijke missie vrouwen voor te lichten, door de zwangerschap heen te coachen en te helpen bij een voorspoedig herstel.”

Contactgegevens:

Naam: Bekkenfysiotherapie Hoofddorp
Vestigingsplaats: Hoofddorp
Website: www.bekkenfth.nl
Telefoon: 023-5578134
E-mail: info@bekkenfth.nl

  • Magazine

  • Mijn week

  • Zoeken

  • Dashboard