Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Jessica van Oyen

ZP® - Magazine

, 25 oktober 2021 11:01Laatste update op: 25 oktober 2021 14:34

Heb je last van urineverlies? Pijnklachten tijdens de zwangerschap? Pijn bij het vrijen of gaat het ontlasten moeizaam? Dit is een kleine greep uit de klachten waar de bekkenfysiotherapeut zich mee bezig houdt. Deze klachten kunnen veel impact op jouw dagelijks leven hebben en vaak durven mensen hier niet openlijk over te praten.

Douglas Fysiotherapie levert al bijna 50 jaar fysiotherapeutische zorg in de gemeente Alphen a/d Rijn. In onze praktijk sta jij centraal en geven we de juiste aandacht om jouw lichamelijke klachten aan te pakken.

Zwangerschapsgerelateerde bekkenpijnklachten

Tijdens de zwangerschap treden er grote veranderingen op in de belasting van de rug, het bekken en de bekkenbodemspieren. Daarnaast zijn er veel hormonale veranderingen waardoor het steunweefsel in het lichaam wat soepeler wordt en eventuele klachten kunnen ontstaan. Reden voor bekkenpijnklachten kunnen zijn: aanwezige rugklachten vóór de zwangerschap, a-symmetrie van de bekkengewrichten, onjuist gebruik van bepaalde spiergroepen (spieren rondom het bekken en de bekkenbodem), zwaar werk, verminderde conditie en houding. Het is dus erg belangrijk dat vrouwen in de zwangerschap leren om bewust om te gaan met lage rug, bekken en bekkenbodem.

Bekkenfysiotherapeut

Bekkenfysiotherapie houdt in dat ik mensen help met klachten aan het bekken en de bekkenbodem. Dus plasklachten, zoals verlies van urine als je moet plassen, bij hoesten/niezen of kracht zetten. Maar ook klachten als een drukkend gevoel zowel vaginaal als anaal, problemen met het vrijen, problemen met de ontlasting en pijnklachten tijdens de zwangerschap.

De klachten die mensen ervaren waarvoor ze naar een bekkenfysiotherapeut komen, hebben veel impact op hun sociale leven. Je gaat de deur bijvoorbeeld minder snel uit als je plas en/of ontlasting verliest of je hebt bijvoorbeeld een minder fijne relatie waarbij het vrijen klachten geeft. Dit heeft veel impact op je leven in het algemeen. Als je dan mensen kan helpen en ze uit hun sociale isolement kan halen geeft dat mij veel voldoening.

Mijn affiniteit ligt in de verzakkingsklachten, zwangerschap gerelateerde bekkenpijnklachten en in de urge (aandrang) klachten bij mannen en vrouwen.

Mijn tip: blijf bewegen met zowel je gehele lichaam als met je bekkenbodem en doe vooral de activiteiten die je leuk vindt, anders houd je het niet vol.

Heb je last van bekkenklachten of urineverlies? Maak dan een afspraak.

Contactgegevens

Douglas Fysiotherapie
www.douglas-fysiotherapie.nl
Tel: 0172 42 05 03
info@douglas-fysiotherapie.nl

Hoofdlocatie Wooncentrum Noorderbrink
Klompenmaker 156
2401 PR Alphen aan den Rijn

Nevenlocatie Vivaldihof
Vivaldihof 6
2402 VG Alphen aan den Rijn

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard