1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Jeanine Kouijzer

  Gepubliceerd op: 2-1-2019Bewerkt op: 7-22-2020
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 2-1-2019Bewerkt op: 7-22-2020
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Mijn naam is Jeanine Kouijzer en ik heb een praktijk voor Chinese Geneeswijze voor ouders en kind. In mijn praktijk begeleid ik naast kinderen en hun ouders ook vrouwen, tijdens en na de bevalling met voedingstherapie vanuit de vijf elementen, acupunctuur, auriculotherapie (ooracupunctuur) en lifestylecoaching.

  Hippocratis, de grondlegger van de westerse geneeswijze, zei het al:
  “Laat voeding uw medicijn zijn, uw medicijn uw voeding”

  Voeding is de sleutel voor gezond zijn. Dat geldt zeker ook tijdens de zwangerschap; vitaliteit en gezondheid van de moeder zijn een pré voor het verloop van de zwangerschap, de ontwikkeling en groei van het kindje. Vanuit de Chinese Geneeswijze wordt voeding ingezet als therapie en preventief voor veel klachten die gerelateerd zijn aan een zwangerschap. Na de bevalling kun je gericht voedingstherapie inzetten om weer aan te sterken en ter bevordering van borstvoeding.

  De meeste aanstaande moeders zullen zich bewust zijn van het belang van goede voeding. Maar juist tijdens de zwangerschap, wanneer er zo veel in het lichaam verandert, gaat het niet alleen om gezonde en vitale voeding, maar ook of jouw lichaam dit kan verteren.
  De verteringskracht komt tijdens de zwangerschap onder druk te staan waardoor je klachten kunt krijgen zoals misselijkheid, vermoeidheid, darmklachten, vocht vasthouden, hoofdpijn, bekkeninstabiliteit, wisselende emoties, problemen met slapen, hoge bloeddruk etc.

  Met soms simpele aanpassingen van een kooktechniek, aanpassingen in eetgewoonten of het adviseren van bepaalde groenten, graansoorten, soepen of andere specifieke voedingskeuzes kun je je al een stuk beter gaan voelen. De adviezen zijn geen dieet maar zijn afgestemd op jouw persoonlijke constitutie en klachten en zwangerschapsperiode.

  Persoonlijk houd ik van gezond en lekker eten. Koken is een passie en brengt mij tot rust, gezellig met elkaar eten brengt harmonie. Toen mijn twee dochters nog klein waren was het eten niet altijd even makkelijk, zeker niet door een voedselallergie; maar nu ze beide hun eigen weg gaan zie ik trots dat ook zij bewuste voedingskeuzes maken en het plezier van koken hebben overgenomen.

  Ik houd van experimenteren in de keuken en probeer anderen via mijn foodblogs te inspireren bewuster te koken en eten.

  Contactgegevens

  Naam: Jeanine Kouijzer
  Praktijk: Praktijk voor Traditionele Chinese Geneeskunde
  Adres: Lindelaan 3, 2803 SH Gouda
  Website: www.jeaninekouijzer.nl
  Telefoon: 06-11918984
  E-mail: mail@jeaninekouijzer.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard