Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Jannie van Doorn

ZP® - Magazine

, 18 October 2019 12:39Laatste update op: 7 July 2020 23:58

Sinds 2001 ben ik werkzaam als lactatiekundige IBCLC. Tot vorig jaar werkte ik als auditor voor Baby Friendly Nederland met als doel goede zorg voor alle baby’s in Nederland. Ik heb een kleine eigen praktijk en doe huisbezoeken (ofwel consulten) in de wijde omgeving van Oosterbeek. Samen met moeder en baby kijk ik wat mogelijk is en welke stappen gezet moeten worden om borstvoeding te laten slagen ook als het even tegen zit. Belangrijk is dat de borstvoedingsdoelen en grenzen van de moeder daarin leidend zijn.

Over mij

Ik ben geboren in 1955 en zelf moeder van vier volwassen kinderen en oma van twee kleinkinderen. Ik heb mijn kinderen borstvoeding gegeven. Voor de geboorte van de oudste kwam ik in contact met de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk en volgde daar een opleiding om andere moeders te begeleiden. Ik heb vele jaren in Arnhem en omgeving informatieavonden over borstvoeding gegeven. Ook heb ik vele jaren moeders telefonisch te woord gestaan die met vragen rondom borstvoeding zaten. In 1999 ben ik de opleiding tot lactatiekundige gaan doen.

Hulp en steun van de lactatiekundige

Een lactatiekundige IBCLC biedt zorg en begeleiding aan (a.s.) ouders en hun baby’s bij het geven en krijgen van borstvoeding. Borstvoeding geven en krijgen is een natuurlijk proces en zal meestal vanzelf goed verlopen. Goede informatie draagt ertoe bij dat moeder en kind zo veel mogelijk gemak en plezier aan de borstvoedingsperiode beleven. Soms zijn er echter situaties die wat meer zorg en aandacht vragen van een liefdevolle professional. De hulp en steun van de lactatiekundige kan dan net zijn wat je nodig hebt. Lactatiekundigen IBCLC zijn speciaal opgeleid om te kunnen adviseren bij probleemsituaties rondom borstvoeding.

Graag wil ik je ondersteunen bij het halen van je borstvoedingsdoelen.

Voor meer informatie over lactatiekundigen en lactatiekundige zorg verwijs ik je graag naar de website van de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen (NVL).

Contactgegevens:

Naam: Jannie van Doorn
Vestigingsplaats: Oosterbeek
Telefoonnummer: 06-44658321
Mailadres: jsvdoorn@xs4all.nl

  • Magazine

  • Mijn week

  • Zoeken

  • Dashboard