Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Ingrid le Conge - orthopedagoog

ZP® - Magazine

, 14 juli 2017 12:01Laatste update op: 26 oktober 2020 14:03

Ik ben Ingrid le Conge (1960), orthopedagoog en momenteel werkzaam bij Kinderopvang Jip & Janneke als manager bedrijfsvoering en kwaliteit. Als Coach werk ik tevens adviserend in de ondersteuning van teams bij veranderingsprocessen en het optimaliseren van de kwaliteit in het onderwijs en de kinderopvang.

Onze cliënten zijn ouders die om economische redenen en deelname aan arbeid opvang nodig hebben voor hun kinderen.

Wij bieden kwalitatief hoogstaande kinderopvang waar ouders hun kinderen met een goed gevoel tijdens hun werkuren onderbrengen. Onze visie geeft weer dat we dit doen met respect voor de eigenheid van het kind en daarbij ook het tempo in het ontwikkelen volgen.

We ontvangen nieuwe ouders voor een uitgebreide rondleiding en indien gewenst plaatsen we het kind op de dagen waarop de ouder opvang nodig heeft. Tijdens de dagelijkse opvang wordt de kinderen naast de benodigde zorg ook activiteiten aangeboden ter stimulering van de ontwikkeling en het kind wordt hierin geobserveerd en de bevindingen worden vastgelegd in een kind-volg-systeem.

Ik heb eerst de opleiding HBO-Jeugdwelzijnswerk gevolgd en een aantal jaren als pedagogisch medewerker in een academisch ziekenhuis gewerkt. Na het behalen van mijn post-hbo titel Bachelor of Social Work (B SW) in de Pedagogiek ben ik me verder gaan specialiseren in het diagnosticeren en hulpverlenen en als Orthopedagoog gaan werken met kinderen met leer- en gedragsproblemen.

Mijn jarenlange ervaring in de verschillende branches hebben de toevoegende waarde van de mede opvoedende rol van medewerkers in het onderwijs en de kinderopvang bevestigd en deze draag ik dan ook graag uit. Kinderen in groepen leren van elkaar en de daarbij geldende regels en normen en waarden vormen de kinderen samen met de opvoeding thuis tot prettige en mondige volwassenen. Ik maak mij dan ook op landelijk niveau graag sterk voor deze beroepsgroepen.

Naam instelling: Kinderopvang Jip & Janneke Albrandswaard b.v.

Vestigingsplaats instelling: Poortugaal en Rhoon

Meer informatie vind je op www.jipenjanneke.nl

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard